Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
06 december 2015

NEO pakt de volle winst in winderig Fleringen: 0-2

Als NEO-supporter word je af en toe wel op de proef gesteld. Voor de vierde achtereenvolgende keer waren de weersomstandigheden verre van ideaal, zowel voor de spelers als de fans. Een forse wind stond in de lengterichting van het nauwelijks beschutte veld van Fleringen. Na een 0-0 ruststand won NEO toch nog met 2-0 en dat was op basis van het tweede bedrijf terecht.

De uitgangspositie voor deze ontmoeting was ietwat verschillend. Het Fleringen van Hans Dirksen begon met zelfvertrouwen aan de wedstrijd door de wellicht wat onverwachte 2-3 zege in Vasse vorige week, terwijl NEO graag weer aan een serie driepunters zou willen beginnen na de remise tegen Almelo. De thuisclub startte met de wind mee, ging de duels (terecht) fors aan en maakte het NEO op alle mogelijke plaatsen van het veld zeer moeilijk. De opbouw verliep zeer moeizaam en ook veel te traag. Zoals Jan Willem van Holland het treffend verwoordde: “De eerste 20 minuten waren heel erg pover van onze kant”. Alleen Pascal van Berkum had in dat eerste deel tot twee keer over de gelegenheid te scoren. Eerst schoot hij op de keeper en vervolgens had hij helaas geen oog voor zijn medespelers toen hij zichzelf mooi vrijgekapt had na een mooie pass van Job Ravelli. Maar ook Fleringen was niet ongevaarlijk. Via lange ballen werd met name de snelle rechterspits in stelling gebracht en NEO had een paar keer mazzel dat kansrijke situaties niet goed werden uitgespeeld. Martijn Jacobs moest ook een paar keer handelend optreden, maar deed dat naar behoren.

Voor de thee nog een drietal “net-niet” situaties. Job bediende eerst Kees Vreeswijk die net een stap te laat kwam en vervolgens passte hij op Twan Weghorst die de laatste man met de punt van de schoen ternauwernood zag redden. De laatste twee mogelijkheden waren weer voor Pascal. Eerst werd hij na een mooie pass van Max Brunninkhuis net gestuit door de uitkomende doelman en vlak voor rust schoot hij rakelings naast na een lange en zorgvuldig opgebouwde aanval. Kortom 0-0 bij rust waar het 0-2, maar ook rustig 1-0 had kunnen staan.

Na de thee was het eigenlijk eenrichtingsverkeer en kreeg Fleringen vrijwel geen kansen meer, op een afgekeurde kopgoal na een paar minuten na. Maar ook NEO grossierde echt niet in uitgespeelde aanvallen, hoewel de aanvallen dreigender werden en de vele corners en vrije trappen steeds gevaarlijk waren. Na ruim twintig minuten viel dan toch de 0-1. Twan werd in de rug geduwd en ondanks felle protesten van de thuisclub kende de leidsman, die niet altijd even consequent was, een strafschop toe. Pascal faalde ook nu niet.

De eerste minuten na de treffer waren een prachtig voorbeeld van hotseknotsbegoniavoetbal. NEO pikte dat gelukkig vrij gauw weer op en had de score toen uit mòeten breiden. Twan schoot net over na een vrije trap van Max (zie foto) en had na een gave pass van Mauro Lohuis oog in oog met de doelman net teveel tijd nodig. Dezelfde Mauro had nog een prima actie in huis, had zelf wellicht kunnen uithalen, maar koos voor een voorzet. Liefst drie NEO-spelers konden het doel onder vuur nemen, maar steeds zat er een roodhemd tussen. Tot opluchting van het NEO-publiek viel de tweede treffer toch. Een hoekschop van links werd eerst weggewerkt, maar opnieuw ingebracht door Job (zie hoofdfoto). Bas Smits knikte bij de tweede paal de 0-2 door de benen van de keeper binnen. Strijd gestreden en de buit derhalve binnen.

Resumerend boekte NEO een verdiende overwinning tegen een bikkelhard werkend Fleringen. Met nog één thuiswedstrijd (tegen Enter) te gaan een mooie opsteker, maar tegelijkertijd zal NEO geconstateerd hebben dat het op voetbalgebied dan vaak wel de bovenliggende partij is, maar dat er in 4A meer bij komt kijken om een zege te boeken. Fleringen was daar weer een perfect voorbeeld van.

NEO zal in elk geval als lijstaanvoerder de winterstop ingaan, ondanks dat, op Berghuizen na, alle achtervolgers ook wonnen. Hopelijk zal na zondag a.s. blijken dat de marge ongewijzigd blijft. In de loop van de week kunt u een voorbeschouwing op NEO- Enter lezen op de site.

NEO 2 kon het helaas niet bolwerken tegen het tweede van Juventa ’12. Op het Wooldrik werd het 2-4, ondanks het feit dat NEO eigenlijk de bovenliggende partij was. Extra zuur was dat doelman Martijn Tijhuis een op het oog zware knieblessure opliep. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe groot de schade is.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties