Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 november 2015

NEO pakt door 4-1 winst tegen de Lutte de eerste periode

Achttien punten uit de laatste zes wedstrijden (de eerste keer sinds het seizoen 03-04) en daarmee is de eerste periodetitel binnen! Een mooie prestatie van de mannen van Jan Willem van Holland, die na afloop van de met 4-1 gewonnen wedstrijd in en tegen de Lutte niet eens zo heel tevreden was over het vertoonde spel: “We waren bij vlagen heel erg slordig en kwamen daardoor zelfs nog af en toe in de problemen”. Uiteraard was de oefenmeester wel content met het bereikte doel. Iets waarop voortgeborduurd moet gaan worden in de aankomende wedstrijden.

Veel NEO-supporters waren op deze prachtige novemberzondag naar de Lutte afgereisd, maar ze zagen tot hun schrik dat NEO al na vijf minuten achter de feiten liep. Op links werd slap verdedigd en na een mislukte voorzet kon een speler van de Lutte toch nog een mooie actie maken richting de achterlijn. Hij trok de bal keurig terug en Bart Rosink schoot beheerst de 1-0 binnen.

NEO probeerde zich te herpakken en via een aantal fraaie combinaties werd het doel van de Lutte bestookt. Met name Pascal van Berkum was in die fase ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander. Pascal stond dan ook aan de basis van de gelijkmaker. Na een mooie rush werd hij onderuit gehaald en hij benutte de terecht gegeven strafschop onberispelijk: 1-1.

Meteen na de aftrap was de Lutte dichtbij de 2-1, maar dat kon ten koste van een hoekschop voorkomen worden. Nadat Pascal na alweer een mooie actie wat wild overschoot scoorde NEO in de 35e minuut de 1-2. En hoe! Mauro Lohuis stuurde met een geweldige pass Job Ravelli weg. Die bediende Max Brunninkhuis op de rand van de 16 meter en het daaropvolgende, zeer geplaatste schot eindigde in de kruising: 1-2 en een prachtgoal! Twan Weghorst scoorde vlak voor rust nog bijna de 1-3, maar na een geweldige actie schoot hij de bal rakelings voorlangs.

De beginfase van de tweede helft kende geen hoogtepunten. Een hoekschop van Max kon met moeite verwerkt worden, maar dat was het dan ook. Toen Twan na een klein kwartier weer een mooie individuele actie in huis had, die helaas strandde in een hoekschop, mocht Max daarna opnieuw aanleggen voor een corner. Robin Oude Kamphuis kopte vervolgens de 1-3 binnen (zie foto waarin de scheids net in de weg staat…) waarmee de wedstrijd gespeeld leek. De Lutte - NEO b

NEO kreeg nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. De mooiste aanval van de wedstrijd viel in de 18e minuut te noteren. One-touch voetbal via Mauro, Bas en Job leverde helaas een net iets te scherpe voorzet op Twan op. NEO scoorde nog slechts één keer. Alweer was Robin de doelpuntenmaker nadat een hoekschop van Max prima werd teruggekopt door Mauro Lohuis. De Lutte had, na een zeer fraaie aanval dwars door het midden ook nog een grote kans, maar de bal huppelde net langs de goede kant van de paal.

Alweer drie punten dus en op overtuigende wijze werd de periodetitel binnengesleept. Bovendien werd de eerste plek verstevigd omdat op vele andere velden punten werden gemorst. Genieten van dit moment mag en moet zelfs! De ploeg van van Holland moet echter vanaf morgen weer de focus op komende zaterdag richten. Dan staat namelijk weer de enige echte Bornse derby op het programma. NEO ontvangt om 19.30 uur BVV Borne aan de zwart-witte kant van ’t Wooldrik. In de loop van de week volgt op deze site een uitgebreide voorbeschouwing op deze interessante krachtmeting. Derby’s zijn immers wedstrijden die op zichzelf staan en we hopen dat daarom veel publiek dit potje komt bekijken!

NEO 2 deed opnieuw goede zaken door met 2-0 te winnen van de Tukkers. Het team blijft daardoor bovenin meedraaien.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

 

Reacties