Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 december 2014

NEO pakt drie punten in ijzig koud Vroomshoop

In een troosteloze en steenkoude ambiance heeft NEO verdiend met 3-1 gewonnen van Sportlust Vroomshoop. Voetballend had de ploeg van Jan Willem van Holland veel meer in huis dan de gastheren, maar de ploeg maakte het zich bij vlagen heel moeilijk door wel erg slordig te spelen.

NEO begon voortvarend want binnen de minuut had NEO al twee corners afgedwongen, waarvan eentje na een fraai schot van Stijn Harms. Bijna het hele eerste kwartier speelde de wedstrijd zich af op de helft van Sportlust, echter zonder grote kansen. Aan de andere kant ging het een kwartier bijna mis. Een blauwgele aanvaller kon geheel vrij opstomen, maar Sjoerd Groothuys corrigeerde voortreffelijk. In de daaropvolgende, nog steeds kansrijke situatie werd er gelukkig voor buitenspel gefloten.

Na een half uur kwam NEO op voorsprong. Een ongelukkige kopbal van een Sportlust-verdediger belandde voor de voeten van Pascal van Berkum, die onberispelijk raak schoot: 0-1. De verwachting was dat NEO wat rustiger zou gaan spelen, maar de gelijkmaker stond al 5 minuten later op het scorebord. Een vijandelijke spits kon opstomen over de linkervleugel, Bob Peterman twijfelde net iets te lang met uitkomen, en de bal leek de doellijn te passeren. De binnenkant van de paal bracht slechts tijdelijk redding, want Stefan de Vries rondde de rebound goed af:1-1.

Nadat Kees Vreeswijk nog iets teveel uit balans was om en voorzet van Max Brunninkhuis onder controle te brengen, maakte NEO vlak voor rust erg fraai de 1-2. Steven Zonder bereikte met een afgemeten pass Robin Oude Kamphuis die koppend Kees in stelling bracht. De keeper bleek vervolgens kansloos. Op slag van rust kroop NEO door het oog van de naald toen en kopbal van Sportlust net naast ging.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Sportlust een enorme kans op 2-2. Een hoekschop belandde bij de verste paal, maar de Sportlust-speler zocht het doel, geheel vrijstaand, op de verkeerde plek. Vlak daarna produceerde Tim Bijker een fraaie lob die het zijnet deed trillen, maar geen treffer opleverde. Na een uur kwam NEO op 1-3. Een hoekschop van de voor de rust al voor Wout Deterd ingevallen Mauro Lohuis wordt door Bas Smits koppend tot treffer gepromoveerd. De wedstrijd leek gelopen, maar NEO liet, net als vorige week, de tegenstander het idee dat er nog steeds wat te halen viel. De gastheren waren, vlak na de 1-3, twee keer heel dicht bij 2-3, maar hadden het geluk niet aan hun zijde.

Over de rest van de tweede helft kunnen we kort zijn. NEO kreeg enorm veel ruimte, maar sprong daar erg slordig mee om. Sportlust probeerde het wel met het nodige opportunisme, maar pas in de absolute slotfase moest Bob twee keer handelend optreden en dat deed hij goed. Pascal had nog een mooie kans op 1-4, na perfect voorbereidend werk van Bas en de ingevallen Job Ravelli, maar hij schoot over.

Drie punten rijker en vooruit kijken naar komende zondag, dat is het devies. NEO-Borne! Een mooier affiche zo vlak voor de kerst bestaat niet. Onze buren blaken van het zelfvertrouwen na een mooie serie van 13 uit 5. Exact gelijk aan de 13 uit 5 van NEO, dus voor beide partijen een mooie uitgangspositie om de derby aan te gaan. Voor Jan Willem van Holland is er weer iets meer te kiezen, na het herstel van Job en Mauro. Uiteraard hopen we dat NEO, door te winnen, Borne zal kunnen passeren op de ranglijst en als dat dan ook nog gepaard kan gaan met een spectaculaire en sportieve wedstrijd, dan ga je heel lekker de feestdagen in.

We duimen voor wat aangenamere weersomstandigheden en verwachten dat er veel mensen de Bornse derby komen bekijken!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties