Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 september 2014

NEO pakt eindelijk punten in Almelo

Na de twee voorafgaande nederlagen moesten de spelers van Jan Willem van Holland vandaag aantreden in en tegen Almelo. Aangezien beide ploegen een niet al te beste seizoenstart hebben gehad was het direct een pot die er ook om deed. Bij verlies zou de achterstand al wel erg groot worden, bij winst zou er er weer aansluiting zijn en kan er voorzichtig naar boven worden gekeken.

Bij NEO moesten er wel wat personele wijzigingen doorgevoerd worden. Sander Oude Munnink viel vrijdag tijdens de training al uit met een knieblessure en ook Robin Oude Kamphuis bleek wat last van zijn enkel te hebben. Na de warming-up ging het licht voor wat betreft Robin Oude Kamphuis gelukkig toch op groen en kon deze starten aan de wedstrijd.

Het was de eerste 25 minuten te merken dat NEO de afgelopen twee weken toch een behoorlijke knauw had gekregen door de twee nederlagen. Bij balbezit was de ploeg erg onrustig en soms kwam het spel nogal onzeker over. Het grote verschil deze zondag was echter dat de persoonlijke duels nu wel gewonnen werden waardoor er geleidelijk wat rust en vertrouwen in de ploeg leek te komen. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een doelpunt. Na goed samenspel, een voorzet op maat en goed doorkomen van Max Brunninkhuis kon laatstgenoemde de bal achter de Almelo-goalie werken, 0-1 voor NEO. Hoewel ook Almelo zich het eerste half uur niet onbetuigd liet een toch verdiende stand. Helemaal omdat NEO in de eerste helft ook nog tweemaal de lat van Almelo wist te teisteren. De laatste twintig minuten van de eerste helft waren dan ook duidelijk voor NEO dat op dat moment steeds beter begon te voetballen, hoe lastig dit ook was op het wel erg hoge gras. In Almelo is de grond blijkbaar zeer vruchtbaar.

NEO ging met hernieuwd vertrouwen de rust in en alles leek dan ook aanwezig te zijn om voetballend de wedstrijd haar haar kant te trekken en de score uit te bouwen. Dit bleek echter toch even iets  anders te gaan. Almelo kwam duidelijk met een andere instelling de kleedkamer uit en zat er zeer kort op. De ploeg van Jerry Arjaans zocht hierbij de grenzen op, en ging er hier soms ook overheen. Duidelijk was dat deze wedstrijd nog niet was gespeeld. Hoewel er weinig directe kansen uit voort kwamen werd Almelo uiteindelijk toch weer in het zadel geholpen door slecht verdedigend werk van NEO. Een bal die eigenlijk simpel weggewerkt had kunnen worden bleef na de kluts liggen voor een Almelo-speler die alleen op keeper Tom Spitshuis afging. Tom probeerde de bal nog te pakken maar nam in deze poging duidelijk ook de speler mee. Helaas een terechte penalty en een rode kaart voor Tom. Max Brunninkhuis moest vervolgens noodgedwongen gewisseld worden voor reservegoalie Martijn Jacobs.

Het buitenkansje liet Almelo zich echter niet ontglippen en met nog een minuut of 35 te spelen was de stand weer gelijk, 1-1.

De schrik sloeg de vele meegereisde NEO supporters toch weer wat om het hart. NEO moest op dat moment uit een ander vaatje tappen en mooi was om te zien dat dit ook lukte. Voor iedere meter werd gestreden en er werd vrijwel niets weggegeven. Vele persoonlijke duels werden gewonnen en ook vaak kon de tweede bal nog weggewerkt worden. Met Pascal van Berkum voorin leverde dit ook nog wat kansen voor NEO op waaruit uiteindelijk zelfs nog werd gescoord ook! Bij een uitbraak werd Pascal op maat bediend door Job Ravelli waarna hij heerlijk tegendraads in kon koppen. Ondanks het vele drukken van Almelo toch 1-2 voor NEO. Hierop leek Almelo nog aanvallender te gaan spelen maar bleef de ploeg toch veelal de lange bal hanteren en deze in het strafschopgebied van Martijn Jacobs pompen. De NEO-defensie was vandaag echter goed bij de les en kon de meeste ballen onschadelijk maken. Opnieuw werd er weinig tot niets weggeven en waar nodig stond ook Martijn zijn mannetje.

Na de zoveelste lange bal en een onderschepping door NEO kon Pascal in de counter vertrekken waarbij hij deze kans zelf af kon maken. De 1-3 was een feit en de meeste tijd leek er ook wel op te zitten. Niets was minder waar, uiteindelijk werden er maar liefst 12 minuten extra speeltijd bijgetrokken door de leidsman. Dit zorgde nog voor wat benauwde minuten waarbij Almelo nog één keer gevaarlijk werd. Het was echter Wout Deterd die de inzet van de doellijn kon halen en de wedstrijd was toen ook wel gespeeld.

Ondanks het feit  dat NEO het grootste gedeelte van de 2e helft vooral vanaf eigen helft heeft moeten spelen valt er op de overwinning weinig af te dingen. Almelo deed veel te weinig met de man-meer-situatie en NEO bleef gevaarlijk in de counter. Mooi was om te zien dat er achterin deze middag vrijwel niets werd weggegeven en dat een aantal spelers weer op hun niveau lijken te komen. Hoewel één zwaluw nog geen zomer maakt lijkt dit toch weer perspectief te bieden en kunnen we met meer vertrouwen toeleven naar de volgende wedstrijd, komende zondag tegen het sterke Oldenzaal. NEO speelt dan om 14:00 uur op het eigen sportpark ’t Wooldrik. We hopen u daar allen weer in groten getale te mogen begroeten.

Op de foto ziet u een archieffoto met tweevoudig doelpuntenmaker Pascal van Berkum

 

Reacties