Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 februari 2016

NEO pakt in blessuretijd dik verdiend punt tegen Oldenzaal: 1-1

Toen Pascal van Berkum ruim in blessuretijd uit een penalty de 1-1 tegen de touwen schoot slaakte alles wat NEO was een zucht van verlichting. Toch nog een punt in een wedstrijd waarin NEO, zonder groots te spelen, voortdurend de bovenliggende partij was.

Onder verre van ideale omstandigheden (tamelijk sfeerloos bijveld, regen en een straffe wind) speelden NEO en Oldenzaal een zeer rommelige eerste helft. De gastheren lieten NEO het initiatief, maar het team van Jan Willem van Holland hanteerde dat erg onnauwkeurig. Toch kreeg NEO maar liefst drie uitstekende kansen om de score te openen. Na ruim tien minuten belandde een mooie aanval via Mauro Lohuis en Job Ravelli bij Pascal van Berkum die rakelings naast/over schoot. De volgende kans was voor Twan Weghorst die alleen voor de goalie werd gezet door een mooie hakje van Job. Helaas schoot de spits te zwak in. Nadat Pascal met een strak schot opnieuw zijn meerdere moest erkennen in doelman Phil Gierveld, pikte hij echter ook de rebound op en via Job kwam opnieuw Twan tot schieten. Ook nu wist Gierveld de inzet te pareren. De laatste kans was voor Mauro. Van de rand van de 16 meter drukte hij af en zijn van richting veranderde schot kon ternauwernood gered worden door Gierveld. NEO leek al met de gedachten bij de tweede helft want in de twee minuten voor de rust kreeg Oldenzaal ineens de eerste twee kansen van de wedstrijd. Joost Klein Buursink schudde op Gerd Muller-achtige wijze Bas Smits van zich af, maar zijn voorzet werd net gemist door Oguzhan Sahin. NEO zou gewaarschuwd moeten zijn, maar twee minuten later deden dezelfde twee spelers NEO wel zeer. De mooie steekpass van Klein Buursink werd met een fraaie stift afgemaakt door Sahin. 1-0 bij rust. Over rendement gesproken.

In de tweede helft had NEO maar één doel: scoren. Al na twee minuten schreeuwde heel NEO om een strafschop toen Gierveld Twan Weghorst torpedeerde. De arbiter wuifde de claims echter resoluut weg. NEO stroopte de mouwen op en na vijf minuten kopte Jochem Stam, die al in de eerste helft de geblesseerde Job Ravelli was komen vervangen, van dichtbij keihard op de paal. Nadat Pascal, na een overigens mooie actie, wat wild voorlangs schoot bediende Mauro vlak daarna Twan die Gierveld weer niet kon verschalken.

Er volgde een fase van ruim een kwartier waarin NEO met hart en ziel knokte, maar Oldenzaal relatief simpel overeind bleef. Iets teveel haast en net te weinig nauwkeurigheid. Het laatste kwartier regende het echter weer kansen. Na een vlotte aanval over rechts kwam de bal bij Max Brunninkhuis die steenhard inschoot van een meter of acht. Helaas kon Gierveld niet op tijd aan de kant, zodat hij exact in de baan van het schot stond. Tien minuten voor tijd ontstond de enige Oldenzaalse kans van de tweede helft. Bjorn Vogel kroop achter Max langs, maar schoof de bal voorlangs het doel van Martijn Jacobs.

In de resterende minuten kreeg NEO nog liefst vier kansen. Jochem had een mooie lob in huis (net naast), Pascal schoot bikkelhard op de paal naast de kansloze Gierveld en Jochem’s slotpass, na een mooie rush vanaf links, bleek net niet nauwkeurig genoeg. De blessuretijd was al aangebroken toen de bal hoog voor het doel gebracht werd. Twan ging het duel aan en werd volgens de scheidsrechter vastgehouden. Penalty, ondanks de hevige protesten van Oldenzaal-zijde, maar Pascal schoot onberispelijk in: 1-1. Korte tijd later klonk het eindsignaal en leverde NEO opnieuw twee punten in. Jan Willem van Holland vond dat zijn ploeg meer verdiend had ondanks het soms slordige spel. Hij roemde echter wel de instelling van zijn team om niet verzaken en Oldenzaal steeds onder druk te houden, met de late strafschop als “beloning”.

Wat NEO in het najaar van 2015 wel bijna altijd lukte lijkt in het nieuwe jaar wat lastiger. Vaak beter zijn dan de tegenstander, volop kansen creëren, maar na de winterstop toch louter gelijke spelen. Wel tegen ploegen die ook bovenin bivakkeren, maar NEO had de eerste wedstrijd daartegen wel steeds gewonnen. Het rendement zal omhoog moeten.

Door de eclatante 5-0 overwinning op Heracles kwam Saasveldia op gelijke hoogte met NEO, dat wel een wedstrijd minder speelde. Komende week  kan het verschil weer drie punten worden als NEO op bezoek gaat in Vasse. Maar niets gaat vanzelf in 4A. Thuis tegen Vasse werd de enige nederlaag van het seizoen geleden en de mannen van Bert Stokkingreef wonnen, tegen resp. RSC en UD, hun laatste twee wedstrijden. NEO is gewaarschuwd!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties