Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
28 februari 2016

NEO pakt in Vasse de eerste driepunter van 2016: 1-2

Voetbal blijft soms een rare sport. Waar NEO in de wedstrijden tegen RSC en Oldenzaal wellicht meer had verdiend, had het bezoek aan Vasse zomaar op een nederlaag uit kunnen lopen. De thuisclub miste in de tweede helft, bij een 1-1 tussenstand, een strafschop en zag het team van Jan Willem van Holland er in de slotfase toch nog met de volle buit vandoor gaan, omdat Sander Oude Munnink het meest doortastend was in een scrimmage.

Al na één minuut leek NEO op rozen te zitten. Bjorn Tijhuis bediende Pascal van Berkum in de diepte en diens voorzet werd in de rebound ingeschoten door Job Ravelli: 0-1. Vlak daarna wilde Vasse-doelman Brunninkhuis een lange bal geven, maar stuitte daarbij op de goed storende Twan Weghorst. Ineens stonden Twan en Pascal geheel vrij voor de goalie, maar die kon het schot van de lange centrumspits nog net pareren.

NEO leek in slaap gesust door de ontwikkelingen van de eerste paar minuten en Vasse probeerde met veel strijd de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Dat lukte al na een kwartier toen Martijn Jacobs in een onschuldig ogende situatie de bal pardoes tegen Rob Wenneger aantrapte, die vervolgens uit een moeilijke hoek de 1-1 liet aantekenen.

NEO kon zich voetballend nauwelijks in kansrijke situaties brengen en voor de thee viel er nog maar één noemenswaardige situatie te noteren. Pascal stoomde op over rechts en diens scherpe voorzet kon door Twan net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. NEO miste met name de slag op het middenveld en met veel duelkracht en de wind in de rug probeerde Vasse het spel van NEO te ontregelen en daar slaagde het team van Bert Stokkingreef prima in. Heel gevaarlijk werd de thuisclub trouwens ook niet, maar de NEO-defensie moest steeds op zijn hoede zijn voor het opportunistische spel van de gastheren.

Na de thee veranderde er niet zo heel veel. NEO slaagde er niet in veel gevaarlijke momenten te creëren, hoewel de spel zich wel meer op de vijandelijke helft afspeelde. Het hobbelige veld was daar mede debet aan. De wedstrijd leek te kantelen toen Vasse na ruim een kwartier een strafschop kreeg. Vasse-aanvaller Daan Haarhuis leek wel heel gemakkelijk naar de grond te gaan, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk. Martijn Jacobs hield NEO echter in de race door de strafschop van Randy Pegge goed te keren (zie foto).

Wat volgde was een fase waarin NEO steeds meer de overhand kreeg, zonder daarbij goed te spelen. Vasse probeerde met alle mogelijke middelen overeind te blijven en NEO ging daar niet altijd goed mee om. De irritaties liepen soms wat op en NEO leek zichzelf uit de wedstrijd te halen. Na een half uur leek er dan toch een voorsprong te komen. Pascal omspeelde zijn tegenstander en schoot goed in. De Vasse-doelman redde ternauwernood en Twan leek de rebound te verzilveren. Ook nu bleek de sluitpost van de thuisclub de winnaar. De laatste kans voor Vasse ontstond na balverlies van Bjorn. Gelukkig ging het schot van de Vasse-aanvaller voorlangs.

Met Robin Oude Kamphuis ook in de frontlinie en de goed invallende Jason Kimmels en Hansito Nijhuis in de ploeg ging NEO va banque spelen. Vlak voor tijd leverde dat de winnende treffer op. Sander Oude Muninink bleef in het drukke strafschopgebied koel en schoot de 1-2 tegen de touwen. Nadat een Vasse-speler na een frustratieschop nog rood kreeg floot de scheidsrechter af. Drie belangrijke punten konden mee naar Borne.

Als toeschouwer met een NEO-hart verliet je Vasse met een beetje apart gevoel. Het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken, maar gelukkig overheerste het feit dat er nu wel drie punten werden behaald.

Komende zondag speelt NEO een thuiswedstrijd tegen UD, dat vandaag met 2-1 verloor van Almelo en middenin de strijd om de onderste vier plaatsen zit.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

 

Reacties