Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 april 2017

NEO pakt tegen Juventa'12 eindelijk weer eens drie punten: 1-0

Na weken zonder een driepunter slaagde het team van Jan Willem van Holland daar tegen Juventa ’12 wel in. Dat het tot het eind spannend bleef had NEO aan zichzelf te danken, want qua kansen had de score veel hoger moeten uitvallen.

Met Robin Oude Kamphuis weer in de basis, Sander Oude Munnink geblesseerd toekijkend en Kent Arslani in de aanval begon NEO op een winderig Wooldrik voortvarend aan het duel tegen de ploeg uit Wierden dat nog een theoretische kans in de derde periode had. Dat was aan het spel van de ploeg van Niek Woesthuis niet te zien, want NEO was veel feller en al na zes minuten had Jochem Stam kunnen profiteren van een misser in de defensie van de gasten. De jonge aanvaller schoot echter tegen doelman Nijenkamp op.

Nadat Juventa via de snelle Rick Olde Olthof dreigend was geweest waren de overige gevaarlijke momenten allemaal voor de Wierdense goal. Een paar gevaarlijke hoekschoppen leverden geen resultaat op en Wout Deterd was na een mooie combinatie met Jochem Stam dichtbij de 1-0, maar de bal kwam net iets teveel onder hem zodat de inzet te zwak was om Nijenkamp in de problemen te brengen.

Na de zoveelste hoekschop raakte Robin Oude Kamphuis de bal slechts half, maar bij de tweede paal kon Bas Smits intikken. Met gevaar voor lijf en leden verijdelde Nijenkamp een doelpunt ten koste van een blessure. Op slag van rust een mooie aanval van Max Brunninkhuis, Bjorn Tijhuis en Jochem Stam. Laatstgenoemde schoof de bal millimeters naast. 0-0 bij rust derhalve, waarmee NEO zich niet voor het eerst tekort deed.

Na de pauze een identiek spelbeeld. Nadat Pascal van Berkum eerst in kansrijke positie werd teruggefloten vanwege een Juventa-handsbal, scoorde de hardwerkende aanvaller vlak daarna wel. Een lucky goal, maar zeer verdiend. Een voorzet van rechts plofte gedragen door de wind bij de tweede paal binnen: 1-0.

In de vijf minuten daarna had NEO de wedstrijd moeten beslissen. Max schoot geheel vrij voor de keeper net voorlangs na een mooie pass van Pascal en deed korte tijd later hetzelfde na een voorzet van Kent Arslani, dit keer uit een veel lastigere positie.

Na tien minuten een omstreden situatie voor de NEO-goal. De zoveelste lange bal op Rick Olde Olthof leek Bob Peterman de winnaar, maar in de kluts kreeg de spits de bal toch mee en schoot vanuit een moeilijke hoek op doel. Bas Smits en Bjorn Tijhuis gleden naar de bal en Bjorn leek de bal met de hand te beroeren, maar de arbiter wuifde het verzoek om een stafschop weg.

In de laatste twintig minuten kreeg NEO zeeën van ruimte, maar het euvel van de laatste periode, niet scoren, stak de kop op, Juventa in leven latend. Max, Pascal en ook de ingevallen Tim Bijker en Rick ten Tusscher hadden het duel in het slot kunnen gooien, maar het bleef 1-0. Tussendoor nog slechts één kans voor de gasten. Na een raar luchtduel kon Bob Peterman de bal niet helemaal wegwerken en Robin Oude Kamphuis moest vervolgens handelend optreden om een rebound onschadelijk te maken.

De derde klasse A blijft bol staan van de spanning, want bovenin wonnen alleen NEO en Suryoye hun wedstrijden. Met nog diverse onderlinge duels te gaan lijkt het een kolkende slotfase te worden. Zoals al eerder gememoreerd kan NEO hierin alleen een rol krijgen als het zelf blijft winnen, te beginnen komende zondag uit bij de Tubanters, dat de punten hard nodig heeft in de strijd om de laatste plaatsen.

 

Voor meer foto’s bekijk het album.

Bekijk het fotoalbum

 

Reacties