Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 maart 2015

NEO pakt weer eens drie punten na matig duel tegen Vasse

De die-hard NEO-fans die gelukkig verstoken bleven van hagelbuien en alleen een zeer forse wind dienden te trotseren waren het er na afloop over eens: een verdiende overwinning van NEO, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven.

De eerste helft die NEO speelde was een van de minste van dit seizoen, zo concludeerde ook Jan Willem van Holland. Onsamenhangend spel, weinig geslaagde combinaties en een aantal spelers dat krampachtig naar de juiste vorm loopt te zoeken. De straffe wind was daar voor een deel debet aan, maar NEO maakte het zich onnodig moeilijk door vaak lange en hoge ballen te hanteren, terwijl het team de verfijnde combinaties juist uitstekend beheerst. Een van de weinige geslaagde aanvallen leverde wel meteen de openingstreffer op. Stijn Harms bereikte na ruim een kwartier met de punt van  de schoen Pascal van Berkum die, schuin voor de Vasse-goalie, het karwei gedecideerd afmaakte: 1-0.

De voorsprong had rust over het NEO-spel moeten brengen, maar helaas gebeurde dat niet. Vlak na de 1-0 kopte Job Ravelli nog wel net naast, maar pas in de laatste 10 minuten had NEO pas een paar fraaie aanvallen in huis. Pascal verwerkte een voorzet van Kees Vreeswijk te gehaast. Kees schoot zelf, na een mooie aanval door het centrum, op de doelman en Bjorn Tijhuis zag een mooie rush op het nippertje geblokt.

De gasten uit Vasse kregen een paar gevaarlijke corners en vrije trappen te nemen, maar Bob Peterman verwerkte die prima als dat nodig bleek.

Na de thee was het spel van NEO-kant wel wat beter. Na een mooie aanval kon de doelman een voorzet van Job nog net klem krijgen en in de 70e minuut testte Stijn de vijandelijke goalie met een strak schot. De rebound was voor Mauro Lohuis die Pascal in stelling bracht wiens schot echter wèl klem werd gepakt. Tien minuten voor tijd ontstond de mooiste aanval van de wedstrijd. Kees werd daardoor helemaal vrijgespeeld in het centrum, maar de uitkomende doelman redde bekwaam op zijn schot. In de laatste tien minuten kreeg NEO nog drie kansen: Mauro (die later helaas geblesseerd uitviel) schoot een vrije trap rakelings over, de ingevallen Bas Smits zag zijn lob net over het doel zeilen en in de laatste aanval schoot Tim Bijker uit de draai op de Vasse-sluitpost.

Vasse bleek in het laatste deel van de wedstrijd aanvallend onmachtig en zodoende was de overwinning van NEO ruim verdiend, maar om volgende week in Fleringen ook succesvol te zijn mag er qua veldspel best wat verbeteren.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties