Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
04 september 2019

NEO Passend Voetbal ondersteunt PROJECT LINA.

Op zondag 13 oktober worden bij NEO op het hoofdveld opnames gemaakt voor de speelfilm Lina, een productie van Stichting CRIO.

www.project-lina.nl

Voor deze gelegenheid spelen we een unieke G-voetbal wedstrijd finale tussen NEO G1 en BVV G1, waarbij de hoofdrolspeelster Lina, een jonge vrouw met een verstandelijke beperking, aanvoerder is van team NEO G1 en alles op alles zet de Melbuuln Bokaal te veroveren in deze Bornse derby.

De wedstrijd staat onder leiding van oud eredivisie scheidsrechter Eric Braamhaar, die zich al vele jaren actief inzet voor G-sporters vanuit zijn Eric Braamhaar foundation.

Wij hopen dat vele Bornenaren bij NEO komen op 13 oktober om de teams aan te moedigen en op deze manier bij te dragen aan unieke beelden voor de speelfilm.

Houd de (social media) kanalen en de website van NEO in de gaten voor de starttijd van de opnames.

Bij NEO staat de koffie voor u klaar!

Achtergrondinformatie:

Na het schrijven van boek Lina (over een meisje met een verstandelijke beperking is Hans Mulder (voormalig schooldirecteur basisonderwijs, en nu actief als zelfstandig adviseur, begeleider en coach o.a. voor kinderen met leer-en of gedragsproblematiek) met een team van voornamelijk vrijwilligers bezig met de opnames voor de speelfilm LINA.

Bij het realiseren van deze film trekken jongeren met EN zonder beperking op met amateurs en professionals om vooral te leren van elkaars MENS zijn.

Vanuit zijn Stichting CRIO wil Hans dit project realiseren ondermeer om:

* de integratie en participatie problematiek van jongeren met een beperking op weg naar volwassenheid in beeld te brengen

* jongeren te informeren over de gevaren van alcohol,drugs, chat, Whats-App en internet

* educatief materiaal te maken voor scholen, zorginstellingen etc. om de integratie van de doelgroep verder te ondersteunen.

Een prachtig project waaraan we bij NEO Kader Passend/ G-Voetbal een mooie bijdrage kunnen leveren door het organiseren van een G-voetbal wedstrijd waarin naast Lina ook een aantal actieve NEO G-voetballers gaan figureren in een NEO of BVV tenue (met dank aan BVV Borne voor het uitlenen van de BVV tenues).

Het belooft een bijzondere opnamedag te worden op zondag 13 oktober as.

Het boek ‘Lina’ is nog steeds te koop voor 12,50. De opbrengst komt volledig ten goede aan Project Lina.

Meer informatie en coördinatie film opnames bij NEO via Angélique Koedijk

Email: Coordinator-g@rksvneo.nl

Tel 06 57885660

Reacties