Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
14 september 2014

NEO - Reutum........ de geschiedenis herhaalt zich helaas

Na de 5-1 oorwassing van vorige week tegen EMMS was er NEO alles aan gelegen om tegen Reutum een betere prestatie te leveren. Het werd helaas een kopie van de wedstrijd in Slagharen. Voetballend is Reutum echt niet beter dan NEO, maar de ploeg was voorin wel uiterst effectief in het afstraffen van de fouten in de NEO-defensie. Minstens 3 daarvan leverden een goal voor de gasten op, die NEO lieten zien wat effectiviteit is. Los daarvan creëerde NEO voorin veel te weinig om aanspraak te maken op een beter resultaat.

Na 5 minuten troffen de mannen van Mark Wijnreder in de rebound al de paal naast Tom Spitshuis, nadat die eerst nog voortreffelijk redde op een ingeschoten vrije trap. Na 15 minuten was het wel raak. Niek Brunninkhuis reageerde alert op het inleveren van de bal door NEO: 0-1. Reutum had de gewenste voorsprong en kon de NEO-aanvallen makkelijk pareren om vanuit de counter steeds weer gevaarlijk te zijn. Na 25 minuten lag nummer twee achter Tom. Niek Brunninkhuis speelde zich vrij en Stijn Slaghekke scoorde bij de eerste paal. En toen Jord van der Aa een vrije trap akelig precies in de kruising schoot kon op je klompen aanvoelen wat voor een middag het zou gaan worden. Niet die van NEO dus.

In de tweede helft speelde het spel zich voor het grootste deel af op de helft van Reutum, maar dat gebeurde in een veel te laag tempo om de gasten echt in het nauw te brengen. Via Job Ravelli, Max Brunninkhuis, Robin Oude Kamphuis en Kees Vreeswijk kwamen er wel kleine kansen, maar in zulke wedstrijden zit dan ook niets mee. Reutum deed voor hoe het wel moest, maar wel weer met de helpende hand van de thuisclub. Brunninkhuis en Slaghekke profiteerden genadeloos en lieten NEO de gifbeker helemaal leegdrinken.

Nul uit 2 en 10 goals tegen. Een seizoen kan beter beginnen….. Het devies voor komende zondag lijkt in elk geval het verdedigende lek boven te krijgen, want dat is de basis waarop je kunt bouwen aan de rest van je veldspel. Dat moet ook kunnen, want vorig jaar heeft NEO defensief naar behoren gepresteerd. Laten we hopen dat NEO daar zondag, onder de rook van het Polman-stadion, in slaagt. De wedstrijd tegen SV Almelo begint overigens pas om 15.00 uur. Dit in verband met Heracles – FC Twente!

 

 

Reacties