Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
30 maart 2017

NEO – Sc. Enschede, een duel der achtervolgers

Met nog zeven wedstrijden te gaan kan het in alle opzichten nog alle kanten op in de derde klasse A. Door wat afgelastingen is zelfde de tweede periodetitel nog niet vergeven. Dat wordt een onderlinge strijd tussen Eilermark en Vogido, niet voor niets de twee ploegen die ook de bovenste twee plekken bezetten in de totaalstand. NEO had zich daar mooi tussen kunnen nestelen, maar een paar punten verslindende gelijke spelen zorgden ervoor dat het team “genoegen moet nemen” met een derde plek.

Komende zondag komt Sc. Enschede op bezoek, een andere club die nog in de race is voor de prijzen. De traditieclub begon matig aan 2017. Twee nederlagen en slechts één zege, die samen echter wel net zoveel punten opleveren als de gelijke spelen van NEO.

Zoals Jan Willem van Holland terecht opmerkte heeft het geen zin naar de andere teams te kijken als NEO niet zelf regelmatig blijft winnen en zo is het natuurlijk ook. Wat voor de winterstop bijna vanzelfsprekend bleek, gaat in 2017 stroperig. In alle wedstrijden is NEO de bovenliggende partij, een goed teken, maar dat overwicht uitdrukken in goals blijft lastig. Twee goals in de laatste drie duels is voor NEO aan de zeer lage kant. Afgelopen zondag was NEO niet bij machte tegen het sterk en goed verdedigende Oldenzaal veel af te dwingen en de gasten gingen er zelfs bijna nog met de zege vandoor.

Sc. Enschede had een flinke dip tot en met afgelopen speeldag. Tegen Eilermark kun je verliezen, maar de kansloze 4-0 nederlaag tegen Oldenzaal zorgde voor gefronste wenkbrauwen. De Diekmanbewoners stuurden zondag de Tukkers echter met een kansloze 5-2 nederlaag naar huis, een overtuigende zege. Lepe spits Dave van der Molen had het met drie goals op de heupen en hij was ook degene die NEO in het najaar de das omdeed met een fraaie volley.

In de heenwedstrijd had NEO indertijd de eerste periode kunnen pakken, maar het team leed een verdiende 2-0 nederlaag omdat er ook toen te weinig werd afgedwongen. Tijd voor revanche? Dat zou mooi zijn in de achtervolging op Vogido dat ook niet onaantastbaar blijkt. De concurrentie daarachter ligt echter ook op de loer met goede series van Juventa en Suryoye.

NEO, dat het helaas nog steeds zonder de geblesseerde Mauro Lohuis moet doen kan een overwinning dus goed gebruiken zeker gezien het feit dat in de duels erna gespeeld gaat worden tegen Eilermark, Juventa en Vogido. Voorwaar een essentiële fase in het seizoen. Uiteraard hopen we dat de punten in Borne blijven maar als dat gepaard gaat met een sportief en aantrekkelijk duel zou dat mooi zijn.

NEO 2 mag het blazoen wel weer eens oppoetsen en dat moet dan gebeuren in Rossum tegen RSC dat op de tiende plek staat.

Reacties