Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
26 maart 2017

NEO schiet weinig op met derde gelijkspel op rij, nu tegen Oldenzaal

NEO heeft opnieuw niet kunnen profiteren van puntverlies van koploper Vogido. In een wedstrijd die zich voor 80% op de helft van het bezoekende Oldenzaal afspeelde creëerde het team van Jan Willem van Holland te weinig kansen om daar munt uit te slaan. Een teleurstellende 0-0 was het gevolg.

Al vrij snel was duidelijk hoe het team van Clemens Zwijnenberg NEO probeerde te bestrijden. Heel ver ingezakt en hopend op bevliegingen van met name Oguzhan Sahin. De geslepen spits slaagde er echter nauwelijks in gevaarlijk te worden.

NEO was voor rust slechts een paar keer gevaarlijk. Een paar goede aanvallen over de rechterkant via Pascal van Berkum en Bjorn Tijhuis smoorden omdat de slotpass niet secuur was. Een euvel dat NEO vaker parten zou spelen deze middag. Max Brunninkhuis zocht bovendien het doel te hoog en een mooie vrije trap-variant eindigde via Sander Oude Munnink op de vuisten van de betrouwbare doelman Phil Gierveld. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf werd NEO dreigender, maar verder dan een paar gekraakte schoten leverde dat niet op. De ruststand van 0-0 was derhalve niet onlogisch.

Na de thee was NEO in het eerste kwartier een stuk dreigender, maar de nauwkeurigheid in de schoten van Max, Jochem Stam en Job Ravelli bleek niet groot genoeg om Gierveld te verrassen. Dat gebeurde na een uur bijna wel toen hij een schot van Steven Zonder maar met moeite tot corner kon verwerken.

Nadat Bjorn Tijhuis na een mooie actie net geen aanvaller kon bereiken leek NEO na twintig minuten op voorsprong te komen. Job schoot hard in maar via de paal en de rug van Gierveld leverde het slechts een hoekschop op. Een minuut later een nagenoeg identieke situatie aan de andere kant. De eigenlijk enige gevaarlijke aanval van de gasten, een hele mooie trouwens, bracht Ties Mas oog in oog met Bob Peterman. Via diens vingertoppen en de binnenkant van de paal kwam het leer terug in de armen van de NEO-goalie.

De ingevallen Twan Weghorst zorgde voor iets meer opportunisme bij NEO, maar nadat Twan uit de draai over had geschoten waren de voorzetten van de flanken vrijwel altijd een prooi voor de Oldenzaal-defensie.

Na een wel erg korte blessuretijd leverde NEO derhalve opnieuw twee punten in. Op basis van de intentie om te winnen en het voortdurende veldoverwicht had de thuisclub wellicht wat meer verdiend dan de 0-0, maar uiteindelijk dien je daar voor te scoren en dat zat er deze middag niet in.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen het roemruchte Sc. Enschede dat zich na de oorwassing tegen Oldenzaal overtuigend herpakte en de Tukkers met 5-2 terug naar Albergen stuurde. Zoals al vaker gememoreerd is er met nog zeven wedstrijden te gaan nog van alles mogelijk, maar voortdurend puntverlies helpt niet mee in de strijd om de prijzen.

NEO 2 verloor opnieuw, nu tegen UDW. De titel lijkt uit zicht en het team van Ben van Rijn zal zich moeten herpakken om enige kans van slagen te hebben in de nacompetitie.

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s kijk in het fotoalbum!

Bekijk het fotoalbum

 

Reacties