Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 november 2017

NEO sleept in de slotfase een punt uit het vuur tegen Avanti: 2-2

Jan Willem van Holland betitelde de thuiswedstrijd tegen het fris spelende Avanti als het meest matige duel tot nu dit seizoen. Met name de wedstrijdinstelling voor de thee liet volgens hem te wensen over en daar had de oefenmeester absoluut een punt. NEO was niet scherp in de duels en liet de ploeg van Lars Weustink veel vrijheid.

Al na vier minuten leken de grensbewoners op voorsprong te komen maar geheel vrij voor Bob Peterman werd de bal net naast geschoten. Dat bleek uitstel van executie want na tien minuten kwam die voorsprong er wel. Op uiterst dubieuze manier, dat moet gezegd worden. Een diepe bal viel net achter Steven Zonder en Robin Oude Kamphuis en in een poging de bal te verwerken belandde het leer op de arm van de aanvoerder. Als het al opzet was dan ook nog eens ruim buiten het strafschopgebied. De zeer bijzondere scheidsrechter Dinkela besliste van grote afstand dat het voorval binnen de beruchte lijnen plaatsvond. Dat hij dat nooit kon zien deerde Avanti uiteraard niet en het profiteerde vanaf elf meter dankbaar via Rick Bolkesteijn: 0-1

In het restant van het eerste bedrijf was NEO veelal de bovenliggende partij zonder echt goed te spelen. Pascal van Berkum was dicht bij de gelijkmaker, maar schoot na een mooie kapbeweging op doelman Scholtens. Ook Jochem Stam moest op het laatste moment zijn meerdere erkennen in de sluitpost. Diverse andere qua opzet prima aanvallen strandden omdat de slotpass niet goed was. Met name de fraaie actie van Ron Spoler op de achterlijn had een beter lot verdiend.

Nadat een vrije trap van Jochem Stam vlak voor de onderbreking net niet tot doelpunt verlengd kon worden kwam Avanti op slag van rust op 0-2. Bjorn Tijhuis kreeg op een wat ongelukkige wijze ruzie met de bal en Lars Ungerer profiteerde koel: 0-2.

NEO moest komen in de tweede helft en deed dat ook. Helaas gebeurde dat erg gehaast en het team creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. De grootste was al na vijf minuten toen Rick ten Tusscher in stelling gebracht werd door Pascal van Berkum. Doelman Scholtens was echter een fractie van een seconde eerder bij de bal. Nadat Jochem Stam een diagonale kopbal net naast zag gaan kreeg Avanti zijn laatste kans van de wedstrijd via Ungerer. Zijn schot uit de draai ging rakelings naast.

Ruim tien minuten voor afloop, nadat aanvoerder Robin Oude Kamphuis naar het front was gestuurd, schoot Jochem Stam NEO weer in de wedstrijd. Zijn halve omhaal van een meter of zestien plofte prachtig binnen bij de tweede paal: 1-2

NEO gooide er nog een schepje bovenop en Avanti bleek kwetsbaar. Jochem Stam had twee minuten later bijna voor 2-2 kunnen zorgen, maar zijn aanname was slordig en de bal sprong weg. De volgende aanval leverde een hoekschop op die door Robin Oude Kamphuis fraai verlengd werd tot de gelijkmaker: 2-2.(zie hoofdfoto)

Er ontspon zich een spectaculaire slotfase waarin NEO ook nog de winst had kunnen pakken, ongeacht of dat verdiend zou zijn geweest. Pascal Van Berkum schoot fraai op de lat en Rick ten Tusscher’s strakke schot kon met moeite tot corner worden verwekt door Scholtens. Arbiter Dinkela vond het na ruim een minuut blessuretijd welletjes en dat was ook al opmerkelijk na vijf wissels en vier blessurebehandelingen.

2-2 derhalve en NEO verdient een compliment voor de manier waarop men zichzelf weer in de wedstrijd knokte. Aan de andere kant laten tegenstanders als Avanti haarfijn zien dat niet scherp aan een duel beginnen fataal kan zijn en die les kan waardevol zijn de komende weken.

NEO verzuimde liep derhalve averij op in de strijd om de bovenste plaatsen. Jammer, omdat Barbaros dan wel won, maar Suryoye de eerste nederlaag van het seizoen leed tegen Sc Enschede. NEO blijft wel keurig derde met drie punten voorsprong op de ploeg van Paul Krabbe.

Komende week is er bekervoetbal. NEO speelt dan zaterdagavond om 19.30 thuis tegen Oldenzaal. Daar werd eerder, in competitieverband, ruim van gewonnen, maar gezien de fraaie 4-1 overwinning bij de Tukkers dit weekend zullende Oldenzalers met een goed gevoel aan het duel beginnen. Een week later speelt NEO thuis tegen de Tukkers.

NEO 2 speelde ook gelijk. Tegen BWO 2 werd niet gescoord. NEO VR 1 steekt in topvorm. In Lemelerveld met 4-1 gewonnen en het team staat zonder puntverlies bovenaan.

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

Reacties