Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 december 2015

NEO sluit 2015 goed af: 4-0 tegen SV Enter

Waar op voorhand op de nodige tegenstand was gerekend bleek NEO- Enter in de praktijk een tamelijk eenzijdig potje. NEO speelde volgens coach van Holland één van de betere wedstrijden van het seizoen en had mede door drie vroege goals de hele wedstrijd het heft in handen.

Voordat NEO in de vijfde minuut de score opende waren er al twee kansen te noteren geweest. Pascal van Berkum kopte over na een voorzet van Job Ravelli en dezelfde Pascal kon Twan Weghorst net niet in stelling brengen omdat zijn voorzet te hard was. Na vijf minuten was het dus wel raak. Mauro Lohuis mocht een afgeslagen hoekschop opnieuw inbrengen en Bas Smits kopte bij de tweede paal binnen: 1-0. Enter had vrijwel geen seconde tijd om zich te herpakken, want na negen minuten scoorde Twan na alweer een assist van Mauro de 2-0 en nog weer twee minuten later werd de wedstrijd beslist. Twan bracht doelman Calkhoven in de problemen en de bal belandde bij Pascal die moeiteloos de 3-0 binnen kon tikken, Enter vertwijfeld achterlatend.

NEO bleef doorjagen en met veel positiewisselingen was bijna elke aanval gevaarlijk. Max Brunninkhuis zag zijn schot gestopt, Mauro schoot eerst naast en zag wat later een tweede inzet van de lijn gehaald worden. Ook Tim Bijker deed een duit in het zakje: na een pass van Mauro kwam hij alleen voor Calkhoven maar zijn lobje ging net naast. NEO bleef kansen creëren en nog voor de thee hadden Bas, Pascal en Job de score kunnen uitbouwen, maar het bleef bij een geenszins geflatteerde 3-0 ruststand.

Na de pauze veranderde er eigenlijk vrij weinig. Enter bleek niet bij machte het NEO erg lastig te maken. Zeker niet nadat Twan al vrij vlot een voorzet van Pascal tot de 4-0 had gepromoveerd. De gasten kregen één goede kans: Jules Wegdam ontsnapte even aan de aandacht van de NEO-defensie, leek Martijn Jacobs te passeren, maar die pareerde het schot vanuit een moeilijke hoek vervolgens knap. NEO verzuimde in het verloop van de wedstrijd de score naar een veel hoger plan te tillen. De scherpte was er, niet geheel onlogisch, een beetje af. De grootste kans was voor Max na een mooie aanval. De ingevallen Bjorn Tijhuis speelde Twan in die met een slim overstapje Max vogelvrij voor Calkhoven op liet duiken. De Enter-doelman liet zich echter niet foppen.

Al met al een fraaie afsluiting van de eerste seizoenshelft. Na twee wedstrijden (en maar een schamel puntje) had niemand deze tussenstand verwacht, maar de serie daarna was indrukwekkend. Niet altijd even goed voetbal, maar wel met de intentie er wat van te maken. Veel goals gemaakt en relatief weinig tegen, ook dat hebben we wel eens anders gezien. Met een mooie marge op de achtervolgers, waarvan veel teams nog wedstrijden tegemoet hebben, kan er even ontspannen worden. Op 10 januari begint een serie van drie oefenwedstrijden, waarna het geweld op 24 januari weer losbarst met achtereenvolgens Vasse, Berghuizen, RSC en Oldenzaal als tegenstanders. Alle ingrediënten aanwezig dus om ons eerste massaal te blijven steunen.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

 

Reacties