Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 december 2016

NEO sluit 2016 af met puike overwinning bij Victoria ’28: 1-2

Nadat NEO 2 ’s ochtends met 2-1 had gewonnen van Emos deed de hoofdmacht hetzelfde door de lastige uitwedstrijd tegen Victoria’28 zeer verdiend in winst om te zetten. Ondanks een groot aantal kansen bleef het spannend tot de slotminuut.

Met Wout Deterd en Twan Weghorst in de ploeg voor de geblesseerde Robin Oude Kamphuis en Tim Bijker was NEO eigenlijk een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg ook veruit de meeste kansen. De eerste kans daarentegen was voor de thuisclub toen Wout Deterd zich enigszins verkeek op een hoge bal en Mickael Stuut vanuit een moeilijke hoek net over schoot.

De volgende kansen waren allemaal voor NEO. Eerst probeerde Job Ravelli na een mooie aanval de doelman te omspelen. Dat lukte ook, maar Job raakte daarbij helaas de controle over de bal kwijt. Nadat Twan Weghorst met een laag schot doelman Jonkers op de proef stelde was het weer Job Ravelli die de keeper testte, maar ook nu was de doelpoging te zwak.

Halverwege de eerste helft leek NEO op voorsprong te komen. Twan Weghorst schoot strak in, maar de bal sprong via de binnenkant van de paal het veld weer in. NEO bleef kansen krijgen, want na een mooie combinatie over rechts kon een voorzet van de Pascal van Berkum maar met moeite worden gered. In een soort van rebound schoot Max Brunninkhuis vervolgens in het zijnet.

Nadat kopballen van zowel Twan Weghorst als de weer prima spelende Stijn Hondeveld na twee corners net geen doel troffen was de laatste kans voor de thuisclub. Martijn Jacobs moest na een dieptepass ver uitkomen om Mickael Stuut het scoren te beletten. Ten koste van een hoekschop lukte dat. Ruststand derhalve 0-0 en dat was, alweer, niet waar NEO eigenlijk recht op had.

Het eerste wapenfeit na de pauze was van Victoria. Een lastig schot werd door Martijn Jacobs naar voren gestompt, maar de rebound werd door Jeroen Germeraad hoog over geschoten. Vlak daarna kwam NEO op voorsprong en daar ging een mooie aanval aan vooraf. Max Brunninkhuis bediende Bjorn Tijhuis die op zijn beurt Pascal van Berkum aan het werk zette. De voor rust ongelukkig spelende spits liet nu twee tegenstanders prachtig zijn hakken zien, behield het overzicht en Twan Weghorst stond als een echte spits op de juiste plek om 0-1 binnen te tikken.

NEO bleef de bovenliggende partij en alweer Stijn Hondeveld kopte uit een hoekschop net over. In de tegenaanval deed NEO zichzelf bijna de das om. Klungelwerk bij het wegwerken leverde een ideale kans op 1-1 op. Gelukkig aaide de bal slechts de buitenkant van de paal en daarmee was het kruit bij Victoria even verschoten.

NEO kreeg zeeën van ruimte en had alweer pech toen een geweldige boogbal van Wout Deterd ternauwernood tegen de onderkant van de lat kon worden gekopt. Ook twee wellicht strafschoprijpe situaties werden door de scheidsrechter weggewuifd. Na nog vier wat kleinere mogelijkheden scoorde de sterk spelende Max Brunninkhuis twintig minuten voor tijd de 0-2. Bediend door Pascal van Berkum stuurde hij de bal vanaf een meter of twintig met veel gevoel richting de rechterbenedenhoek. Mooie goal! De volgende twee kansen waren voor Jochem Stam. Eerst schoot hij wat wild in het zijnet en een paar minuten later leek hij alleen voor de keeper te komen, maar raakte net iets uit balans.

Een kleine tien minuten voor tijd viel plots de 1-2. Bij een vrije trap werd op de linkervleugel niet goed opgelet en Andy Sterken bereikte met een mooie pass een diepgaande speler. Diens voorzet werd door Rick Nanninga tot doelpunt gepromoveerd. Daar bleef het bij ondanks een paar hoge voorzetten die echter relatief onschuldig bleken. NEO kon derhalve uiterst verdiend drie fraaie punten op het conto bijschrijven. Jan Willem van Holland had in de rust aangehaald dat twee keer over een goede eerste helft in Enschede niet voldoende was voor punten, maar nu volgde er ook een sterk tweede bedrijf. NEO gaat als tweede de winterstop in, voorwaar een mooie tussenbalans.

Op 29 januari wordt de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen WVV’34. We hopen u dan weer in groten getale te begroeten. Uw reporter wenst een ieder een mooi slot van het jaar en een prima begin van 2017.

,

DSC06272.JPGDSC06273.JPGDSC06274.JPGDSC06280.JPGDSC06281.JPGDSC06282.JPGDSC06283.JPGDSC06286.JPGDSC06288.JPGDSC06289.JPGDSC06290.JPG

Reacties