Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 mei 2016

NEO sluit competitie af met 2-1 winst bij SV Almelo

Het is weer een genoegen bij SV Almelo te spelen. De grasmat aan de Koedijk was jarenlang een aanfluiting, maar met de aanleg van een prachtige kunstgrasmat kan de club weer vooruit. Dat veld was het toneel van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016. NEO won ook nu, waarmee alleen Saasveldia overbleef als het team waartegen NEO dit seizoen niet wist te winnen.

Almelo had tot twee weken geleden uitzicht op de derde periode, maar door twee opeenvolgende nederlagen ging de laatste wedstrijd nergens meer om. Beide ploegen probeerden echter wel de drie punten binnen te slepen. NEO opende na ruim een kwartier de score. Nadat Pascal van Berkum al eens op de Almelose goalie was gestuit en Wout Deterd na een hoekschop over had geschoten, kreeg Pascal de openingstreffer op een presenteerblaadje aangeboden. De doelman van Almelo ging gruwelijk de mist in en vanuit een moeilijke hoek prikte Pascal de 0-1 binnen. Vlak daarna viel op een identieke wijze bijna de 0-2. Twan Weghorst zag zijn schot echter geblokt.

Na twintig minuten kreeg Almelo de eerste kans. De handige spits Rick Bekke kwam bij de tweede paal centimeters te kort. NEO was voortdurend in balbezit, maar kon de sporadische kansen net verzilveren. Vlak voor de pauze kreeg Almelo een unieke kans de score gelijk te trekken. Na een mislukte buitenspelval konden drie spelers op Martijn Jacobs af gaan, maar de kans werd hopeloos verprutst, waarmee de ruststand 0-1 toch werd.

Na de thee regende het kansen aan beide zijden. Nadat Martijn eerst een voorzet mooi had onderschept was de tandem Brunninkhuis – van Berkum weer eens succesvol. De pass van Max werd op waarde geschat door Pascal: 0-2 na zo’n tien minuten in de tweede helft. Nadat dezelfde speler een bijna niet te missen kans, na een voorzet van Wout, toch overkopte ging Almelo zich nadrukkelijk met de wedstrijd bemoeien. Tim Bijker moest een bal van de lijn halen en de Almelo-voorwaartsen lieten nog een aantal andere enorme kansen onbenut.

In de tussentijd speelden er drie A1-spelers mee aan NEO-zijde. Nadat Jason Kimmels de eerste helft had gespeeld was het nu de beurt aan Stijn Baars, Koen Schuttenbeld en Stan Hoekstra. Alle jeugdige invallers draaiden naar behoren mee.

Zo’n tien minuten voor afloop scoorde Almelo toch nog de 1-2 via Rick Bekke en dat was op basis van de kansen die de thuisclub creëerde meer dan terecht. De ploeg had in feite best meer treffers kunnen laten noteren. NEO behield op deze manier de ruime negen punten voorsprong op de ranglijst.

Een geweldig seizoen is afgelopen, het kampioenschap behaald en NEO kan zich opmaken voor de derde klasse. Alle supporters worden hartelijk bedankt voor de voortdurende steun en hopelijk tot na de vakantie!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties