Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 december 2017

NEO sluit de competitie in 2017 af met 3-0 zege op Eilermark

In het laatste competitieduel van 2017 heeft NEO Eilermark met 3-0 aan de zegekar gebonden. Een welkome driepunter nadat dat drie thuiswedstrijden achter elkaar achterwege was gebleven. Het bijzondere was dat NEO ondanks vele riante mogelijkheden drie standaardsituaties nodig had om te scoren.

Na een mooie minuut stilte ter nagedachtenis aan de veel te jong overleden Stefan Hoekstra opende NEO met kansen voor Tim Bijker en Jochem Stam die beiden het doel te hoog zochten. Bij NEO stond Stijn Baars in de basis en de onbevangen spelende jongeling ontpopte zich samen met Mauro Lohuis tot een van de betere spelers aan NEO-zijde. Eilermark gokte veelal op de lange bal op de ervaren Jordi Holtkamp, maar het team werd vooralsnog zelden gevaarlijk.

Nadat Stijn Baars nog een keer over had gekopt kwam NEO halverwege de eerste helft op voorsprong. Een hoekschop van Tim Bijker werd door Bas Smits teruggekopt en aanvoerder Robin Oude Kamphuis knikte binnen: 1-0 (ze hoofdfoto)

Eilermark probeerde de bakens te verzetten en NEO kreeg erg veel ruimte. Daar werd erg onzorgvuldig mee omgesprongen en de ploeg van van Holland had alle geluk van de wereld toen een scrimmage vlak voor rust niet tot de gelijkmaker leidde.

Na de thee viel snel de 2-0. Een Eilermark-verdediger raakte een bal totaal verkeerd en Ron Spoler raakte in een duel met de laatste verdediger van de gasten. Die viel en hield de bal vervolgens met de hand tegen. De referee besloot tot het geven van een strafschop die Stijn Baars benutte: 2-0 (zie foto)

De ploeg van Wesley Sanders leek te berusten in zijn lot. NEO had de wedstrijd nagenoeg volledig onder controle en het was jammer dat mooie kansen via Rick ten Tusscher, Stijn Baars en de ingevallen Pascal van Berkum niet verzilverd werden. De 3-0 viel nog wel, een kwartier voor tijd. Mauro Lohuis nam een strakke corner die door Robin Oude Kamphuis bij de eerste paal werd binnen getikt (zie foto).

Eilermark heeft een aantal individueel sterke spelers in de gelederen die af en toe vrij dreigend waren maar het bleef bij een tot hoekschop getikte inzet door Bob Peterman en een schot dat van richting veranderd werd en rakelings naast ging.

Een verdiende overwinning derhalve en NEO kan zich nog gaan opmaken voor een leuk bekertreffen thuis tegen hoofdklasser Silvolde komende donderdag. De aanvang is 20.00 uur en u bent van harte welkom.


 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

Ook NEO 2 sloot de competitie sterk af. Tubantia 2 werd met maar liefst 9-1 verslagen.

Reacties