Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 mei 2015

NEO sluit seizoen af met gelijkspel bij Saasveldia

Een heerlijke moederdag was het decor voor de slotwedstrijd van dit seizoen voor Saasveldia en NEO. Waar NEO in de thuiswedstrijd eigenlijk had moeten winnen was de 2-2 nu een reëel beeld van de veldverhoudingen.

Voor de pauze gebeurde er niet zo gek veel. Saasveldia leek wat meer agressie in het spel te leggen en Bob Peterman moest twee keer handelend optreden. NEO kwam tot twee kleine mogelijkheden via Robin Oude Kamphuis en Mauro Lohuis, maar de 0-0 bij rust was logisch.

Na de hervatting was er gelukkig meer te beleven zonder dat het spel briljant te noemen was. Daarvoor ging er simpelweg teveel mis. Nadat Bob in de eerste tien minuten twee keer sterk optrad kwam NEO vlak daarna op 0-1. Mauro vond met een bekeken passje Pascal van Berkum die bekwaam afrondde. Korte tijd later leek hij ook 0-2 te scoren, maar de Saasveld-goalie kon zijn stiftje met een uiterste inspanning uit zijn doel tikken. Na 20 minuten kwam de thuisclub op 1-1. Bob verloor in de hoek van de “16 meter” een duel en toen was een simpele breedtepass genoeg voor Dennis Rikkert om 1-1 in te tikken.

NEO pakte de draad weer op en had via Job Ravelli en Tim Bijker, beide na een fraaie aanval, weer op voorsprong moeten komen. De 1-2 kwam er echter wel. Een fraaie steekpass van Job op Pascal leverde de 1-2 op. Nadat Wout Deterd nog dicht bij een treffer was maakte Saasveldia toch nog gelijk. Alweer Dennis Rikkert schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-2 in de uiterste hoek.

In de laatste paar minuten leek de thuisclub alsnog de drie punten te pakken. Eerst kwam Dennis Rikkert oog in oog met Bob, maar besloot de bal breed te leggen. Dat gebeurde niet secuur, maar de bal werd alsnog voorgezet en Bob verrichte vervolgens een puike redding op het schot dat volgde. Saasveldia claimde vlak voor tijd nog een strafschop, maar voor de referee leek een gelijkspel het meest voor de hand te liggen.

Er was deze middag een mooi debuut van B1-speler Hansito Nijhuis die zich meer dan uitstekend staande hield en een belofte voor de toekomst is.

Door de overwinningen van Borne en Oldenzaal eindigde NEO op de zevende plaats overigens op slechts zes punten van de tweede plek. Het seizoen zit erop en binnenkort kunt u op de site een eindbalans tegemoet zien. De supporters worden hartelijk bedankt voor hun trouwe aanwezigheid en we hopen iedereen weer te zien aan het begin van het nieuwe seizoen bij o.a. de Richard Bertelink Memorial op 14 en 16 augustus 2015.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties