Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
09 april 2017

NEO speelt 3-3 bij Eilermark na duel met twee verschillende helften

NEO heeft opnieuw puntverlies geleden in een merkwaardige wedstrijd. Na een vroege voorsprong werd het team van van Holland afgebluft door de thuisclub die met rust terecht met 2-1 voorstond. Na de 3-1 vlak na rust leek het een gelopen koers, maar via goals van Jochem Stam en Pascal van Berkum kwam NEO terecht op gelijke hoogte. In de slotfase kwam Max Brunninkhuis alleen voor doelman Berends te staan. Op punt van schieten werd hij op de hakken getrapt en waar werkelijk iedereen aan een strafschop dacht besloot arbiter Raaben tot doorspelen. Een kapitale blunder waardoor NEO op 3-3 bleef steken.

Zomeravondvoetbal maar dan ’s middags, dat kenmerkte volgens Jan Willem van Holand de eerste helft van Eilermark – NEO vanuit Borns perspectief. Nadat Bas Smits al vlot een kopkans kreeg scoorde Pascal van Berkum binnen de tien minuten na een foutieve terugspeelbal: 0-1

Vanaf dat moment draaide Eilermark de duimschroeven aan en NEO stond voortdurend onder druk en de overtuigng leek te ontbreken het tij te keren. Via Hayta en de Jong kwam de thuisclub dan voor de pauze dan ook nog verdiend op voorsprong.

Toen Hassan Bako vlak na rust 3-1 maakte leek het een gelopen koers. De geslepen spits kroop na een doorkopbal slim achter de NEO-defensie en liet Bob Peterman kansloos.

Vanaf dat moment ging NEO met overtuiging spelen en de ene aanval na de andere golfde richting het doel van Ken Berends, Eilermark uiteraard de gelegenheid gevend te counteren. Er ontstond een levendige pot voetbal die alle kanten op kon. NEO had een blunder van doelman Berends nodig om op 3-2 te komen. Jochem Stam kon na de mistrap van de goalie de bal zo in het verlaten doel lopen.

Nadat weer Jochem en ook Job Ravelli mogelijkheden onbenut lieten leek Bako na ruim een kwartier Eilermark in veilige haven te brengen. Bob Peterman redde echter bekwaam. De in de rust ingevallen Kent Arslani had een paar fraaie acties in huis aan de rechterkant, maar meer dan een hoekschop leverde dat niet op.

De goed spelende Wout Deterd en ook Max Brunnkhuis waren de volgende twee die Berends op de proef stelden, maar hij capituleerde nog niet. Na een half uur weer een hoofdrol voor Bob Peterman. In een uiterste krachtsinspanning voorkwam hij de 4-2, waarna ook de rebound gemist werd.

Helaas moest Sander Oude Munnink met een blessure naar de kant en omdat Bob van Essen en Rick ten Tusscher inmiddels in de ploeg waren gekomen moest NEO met tien man verder. Een surplus aan conditie hield het Bornse overwicht echter in stand. Eilermark wankelde.

Vijf minuten voor tijd leek de 3-3 te vallen. Pascal van Berkum schoot echter op de binnenkant van de paal en de rebound werd door Rick ten Tusscher overgeschoten.

Toen vlak daarna Eilermark een mooie counter uitspeelde kwam Hassan Bako voor een compleet verlaten doel. De bal schampte zijn rechtervoet echter waardoor de bal naast huppelde, NEO in leven latend. Dat betaalde zich uit toen Pascal iets later een identieke actie in huis had als een paar minuten eerder, maar nu wel scoorde (zie hoofdfoto): 3-3

De blessuretijd kende nog twee prachtige momenten van Max Brunninkhuis. Nadat hij eerst oog in oog met Berends aangetikt werd en geen penalty kreeg soleerde hij in de laatste minuut door de Eilermark-defensie. Op punt van scoren was er echter een geweldige sliding van Poledda die de bal tot corner verwerkte, tevens het laatste wapenfeit van een spannende tweede helft.

Over de gehele wedstrijd een uitslag waar niet veel op af te dingen is. Jammer dat NEO het voor rust liet liggen en doodzonde dat arbiter Raaben niet dicht genoeg bij was om de duidelijke overtreding op Max vast te stellen, NEO de kans ontnemend op 3-4 te komen.

Sc Enschede en de Tukkers waren de winnaars van het weekend, omdat de vier andere topteams niet wonnen en Vogido zelfs weer verloor. NEO profiteerde niet optimaal en dat is rode draad van de tweede seizoenshelft.

Er resteren nog vijf duels. De eerste is tweede paasdag thuis tegen Juventa ’12 dat het spoor bijster lijkt na een prima fase in het begin van 2017. NEO wil het seizoen goed afsluiten en wie weet wat er nog in het vat zit na alle verrassingen van de laatste weken. We hopen dat u er ook bent!

NEO 2 lijkt het lek weer boven te hebben. Victoria ’28 2 werd met maar liefst 9-2 naar de Wesselerbrink gestuurd.

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album.

Bekijk het fotoalbum

 

 

 

Reacties