Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 februari 2017

NEO speelt de eerste thuiswedstrijd van 2017 tegen Juventa’12

Komende zondag mag NEO voor het eerst in 2017 weer voor eigen publiek aantreden. Zoals bekend werd de eerste poging, tegen WVV’34, afgelast en de aftrap van 2017 vond plaats op de Wesselerbrink waar NEO de punten deelde met FC Suryoye-Mediterraneo.

De volgende tegenstander is Juventa’12 uit Wierden dat net als vorig jaar een nogal wisselvallig seizoen doormaakt. Mooie zeges tegen Victoria, AJC en Eilermark werden afgewisseld met dips als een 4-0 nederlaag tegen Oldenzaal. Dit kalenderjaar kwam de club al twee keer in actie doordat hun wedstrijd als enige op de eerste speeldag niet werd afgelast. Dat leverde een ruime winstpartij tegen de Tubanters op, maar tegen Eilermark werd daarna een “regelmatige” 3-1 nederlaag geleden. Door deze resultaten heeft Juventa een achterstand van vijf punten op NEO met een wedstrijd meer gespeeld. Hiermee heeft het team een plek in de forse middenmoot in de derde klasse A.

Voor NEO was een punt tegen Suryoye het maximaal haalbare ondanks dat de thuisclub niet eens zoveel echte kansen kreeg. Wat heet, NEO kreeg de grootste! Maar Suryoye was steeds dreigend en had veel balbezit. De ploeg van Theo Vonk mag zeker nog niet afgeschreven worden voor de prijzen. NEO zakte een plaatsje op de ranglijst omdat Eilermark een beter doelsaldo heeft. De achterstand op koploper Vogido is inmiddels al opgelopen tot acht punten.

Een grote domper voor NEO was het uitvallen van Mauro Lohuis. De jonge middenvelder was net hersteld van een armbreuk maar hij brak, naar maandag bleek, een middenvoetsbeentje en zal de komende tijd helaas alweer toe moeten kijken. Een gevoelige aderlating.

De thuiswedstrijd van Juventa’12 werd een prachtige 3-1 overwinning voor de mannen van van Holland. Met name in de eerste helft werd er, na een vroege achterstand, heel sterk gespeeld en via goals van Bas Smits en Jochem Stam ging NEO met een voorsprong de rust in. Na de thee werd de wedstrijd relatief makkelijk uitgespeeld en scoorde Bas nog een keer.

In de loop van het seizoen werd er op het Lageveld van trainer gewisseld. Vader René Woesthuis werd opgevolgd door zoon Niek, die al zijn assistent was. De jongere Woesthuis zal ook komend seizoen voor de groep staan.

Coach van Holland zal dus weer het nodige puzzelwerk moeten verrichten voor het duel tegen Juventa, maar ondanks de afwezigen zal er een team opgesteld worden dat hopelijk weer drie punten bij kan schrijven. In de strijd om de plaatsen in de subtop eigenlijk een voorwaarde. Als dat gepaard gaat met een leuk pot dan is dat mooi meegenomen.

NEO 2 speelt ook tegen Juventa, maar dan in Wierden.

 

 

 

Reacties