Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 juni 2018

NEO speelt de halve finale nacompetitie bij Twenthe Goor

Na de mooie overwinning bij Colmschate mag NEO zich op gaan maken voor de halve finale van de nacompetitie. Daarin is het Goorse Twenthe de tegenstander.

De ploeg van de bij NEO niet onbekende Michiel Mensink had bij Victoria’28 een geweldige comeback in huis en won na een 2-0 achterstand door een goal in de absolute slotfase toch nog met 3-2.

Twenthe had een erg vreemd seizoen. Na een lastige start bivakkeerde de ploeg gedurende langere tijd in de onderste regionen van de ranglijst. Uit de eerste tien wedstrijden werden maar negen punten gehaald.

De winterstop leek het team geen goed gedaan te hebben want het eerste duel, bij Wijhe ’92, ging met maar liefst 8-1 verloren. De ommekeer kwam na carnaval toen Twenthe negen competitieduels ongeslagen bleef. Dat leverde een mooie uitgangspositie op in de derde periode, maar een thuisnederlaag tegen Witkampers leek roet in het eten te gooien. Door de welwillende medewerking van SV Zwolle, dat deelname aan de nacompetitie in eigen hand had, maar verloor, kon op 27 mei toch de laatste periode gepakt worden.

Twenthe heeft een heel degelijk team, met een paar spelers die het verschil kunnen maken. Aanvoerder Mark Nijland is al jarenlang een uitermate productieve spits die het menig verdediging heel lastig kan maken. Maar ook spelers als Jeffrey Asbroek en Jasper Groothuis weten het netje regelmatig te doen bollen. Laatstgenoemde speelde dit seizoen zo goed dat hij voor volgend seizoen een contract bij Excelsior ’31 verdiende. Zowaar een fraaie stap voor deze talentvolle speler. Ook oudgediende Guus Lummen, goalgetter uit Twenthe 2, is door Michiel Mensink weer van stal gehaald en pikt regelmatig zijn goals mee.

De nacompetitie is een raar fenomeen. De eindstand telt eigenlijk niet meer. De vorm van de dag zal bepalen wie doorgaat naar de finale. Twenthe zal de flow zeker te pakken hebben na de relatief onverwachte periodetitel en de overwinning bij Victoria.

Maar ook NEO kan vol vertrouwen naar Goor afreizen. Zoals het naar uitziet met een complete selectie en in de wetenschap dat met Colmschate een lastige opponent is geëlimineerd. NEO speelde grote delen van de wedstrijd erg geconcentreerd en gaf de gevreesde aanval van de thuisclub nauwelijks kansen. Na de goal van Pascal van Berkum had de score veel hoger uit kunnen vallen, maar gelukkig bleek die ene goal voldoende. Van de acht kandidaten voor promotie zijn er nog maar vier over.

Net als afgelopen zondag hopen we dat veel NEO-mensen de weg naar het sportpark met de mooiste naam in Twente, Piepwill’m, weten te vinden. Tot dan!

 

Reacties