Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
28 september 2017

NEO speelt eerste thuiswedstrijd tegen Juventa’12

Na de mooie seizoenstart in het zonovergoten Reutum afgelopen weekend zal NEO er alles aan gelegen zijn om daar in de thuiswedstrijd tegen Juventa ’12 uit Wierden een vervolg aan te geven. De fusieclub uit Wierden, al jaren een zeer gewaardeerde gast op de Richard Bertelink Memorial, startte ook sterk. Tegen het danig versterkte Oldenzaal werd met 3-1 gewonnen. Oldenzaal miste een van de twee penalty’s en verzuimde daardoor op een 0-2 voorsprong te komen. Dat werd ze in de tweede helft fataal, mede door twee goals van de snelle en doeltreffende Rick Olde Olthof.

Waar NEO zoals bekend het middenveld van 16-17 inleverde kende de Juventa-selectie veel meer mutaties. Diverse spelers stopten of zochten hun heil bij hoger spelende clubs te weten SVZW, DOS’37 en Luctor. De lokroep van oud-trainer Durmusoglu bleek in dat laatste geval toch nog erg groot. Martijn Telgenkamp, de goede spits, bewandelde daarentegen de omgekeerde weg en keerde terug op het oude nest. Ook drie spelers van NEO-buurman BZSV sloten samen met wat jeugdspelers aan.

Twee jeugdige NEO-spelers speelden afgelopen zondag bij NEO een mooie rol. Rick ten Tusscher en Stijn Baars kregen allebei de nodige speelminuten en Rick bediende Stijn in de slotfase op maat hetgeen de 0-5 opleverde.

Het was mooi om te zien dat NEO door de invallers, dat gold ook voor Rogier Olthof, eigenlijk nauwelijks iets inleverde. Uiteraard was Reutum niet een tegenstander die in die fase nog erg veel tegenstand bood, maar voor Jan Willem van Holland is het prettig te weten dat hij capabele wisselspelers achter de hand heeft.

Ron Spoler smaakte het genoegen de eerste goal van de competitie voor zijn rekening te nemen, terwijl hij er ook nog eentje voorbereidde. De Bornerbroeker, met een vader en opa met een NEO-verleden, zal ongetwijfeld niet op één goal blijven staan want hij heeft een neusje voor de goal en werkt bovendien keihard. Een fijne combinatie.

Juventa zal met een goed gevoel naar ’t Wooldrik afreizen want na de bekerzeperd tegen Vasse waardoor het werd uitgeschakeld, waren de drie punten tegen Oldenzaal, al dan niet verdiend, een mooie opsteker. In de voetbalbijlage van Tubantia gaf de club aan de doelstelling voor het seizoen nog nader te willen formuleren. Logisch als je zoveel mutaties hebt gehad.

NEO wil graag voortgaan op de voet van vorig seizoen en rol van betekenis blijven spelen. Dit met de wetenschap dat de concurrentie, alweer, moordend is. De echte topfavorieten maakten het ook meteen waar. Suryoye, Barbaros en Sc Enschede wonnen hun eerste duel. Voor NEO een leuke uitdaging om middels een overwinning op Juventa die ploegen in het spoor te blijven.

U bent van harte welkom het team te komen steunen.

NEO 2 speelt thuis tegen Luctor en VR1 kruist de degens met de vrouwen van Reutum.

Reacties