Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
14 december 2017

NEO speelt laatste competitieduel van 2017 thuis tegen Eilermark

Na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen kun je je bijna niet voorstellen dat er dit weekend weer “gewoon” gevoetbald kan gaan worden. Toch zit de kans er dik in dat de een na laatste speelronde in 3A gaat worden afgewerkt, het in te halen duel tegen Saasveldia daarin niet meegeteld.

Eilermark is vandaag de tegenstander op ’t Wooldrik. Een club met een roemrucht verleden, want in hun gloriejaren speelden de Glanerbruggers op het allerhoogste amateurniveau en de ploeg herbergde grote sterren uit het Twentse voetballand.

De club van Wesley Sanders valt op doordat het elk jaar een enorme hoeveelheid mutaties kent. Het wordt voor sommige clubs in het Enschedese bijna ritueel. Ook dit seizoen maakte het overschrijvingsapparaat van de KNVB overuren. Wellicht dat dat ook de reden is dat Eilermark nogal wisselvallig presteert. De ploeg won nog maar drie keer (tegen Juventa, DSVD en KOSC) en bevindt zich in de langgerekte middenmoot van 3A.

Vorig jaar had NEO tegen Eilermark in de thuiswedstrijd een periodetitel kunnen pakken. Door een dubieuze en erg late penalty eindige het duel slechts in 1-1 en liep NEO de periode mis en we weten allemaal hoe het seizoen verder afgelopen is.

Voor NEO de zaak na de nederlaag tegen Suryoye weer op de rails te krijgen. De ploeg zit in een wat mindere fase, maar met geweldige teamprestaties als in het bekerduel tegen HSC 2 kan tegen elke tegenstander gewonnen worden. Hopelijk kunnen er zondag weer drie punten worden toegevoegd aan het totaal om zodoende de plek in de subtop te consolideren.

NEO had aan eerherstel kunnen doen tegen Saasveldia, maar dat moet dan komende zondag maar gebeuren. Gemakkelijk gaat dat tegen Eilermark nooit want de laatste jaren werd er niet of nauwelijks gewonnen.

Eilermark zal willen proberen de matige resultaten tegen Reutum (5-1 verlies) en Oldenzaal (2-2 na een 2-0 achterstand) achter zich te laten en aan te pikken bij de subtop.

Na komende zondag kan Eilermark aan de winterstop beginnen, maar NEO mag volgende week nog een keer aan de bak in het bekerduel tegen hoofdklasser Silvolde. Hopelijk wordt 2017 afgesloten met een aantrekkelijk en sportief duel

 

Reacties