Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
16 mei 2019

NEO speelt laatste thuisduel tegen Eilermark dat de titel binnen kan slepen

Na de werkelijk fantastische afsluitdag van het jubileumjaar keken veel NEO-mensen op moederdag met een schuin oog naar Glanerbrug waar gehoopt werd op een stuntje van WVV’34 bij de koploper. Zo ver kwam het helaas niet, want na een goed begin van de ploeg uit Hengevelde won Eilermark uiteindelijk afgetekend met 4-0, terwijl er ook nog een strafschop gemist werd.

De kampioenskansen van NEO zijn hierdoor tot een minimum gereduceerd, want zelfs als NEO van Eilermark wint dan nog is puntverlies van de ploeg van Wesley Sanders op de slotdag tegen Twenthe hoogst onwaarschijnlijk. De 4-0 winst heeft tevens als gevolg dat Eilermark aan één schamel puntje genoeg heeft in het duel op ’t Wooldrik om het zcih kampioen te noemen en daarmee promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

NEO is bezig aan een goede serie en zal die lijn door willen trekken tegen Eilermark om zodoende met een lekker gevoel richting de nacompetitie te gaan. Dat de equipe van van Holland daaraan deel mag nemen staat inmiddels vast, hetzij via de derde periode, hetzij via een vervangende periode als Eilermark de kampioensvlag hijst.

NEO was afgelopen zondag vrij en boekte de speeldag ervoor een ruime 6-0 zege bij Victoria’28 dat hierdoor een stap terug moest maken. Wie de ploeg van de Wesselerbrink via de nacompetitie eventueel gaat vergezellen is nog lang niet zeker. Losser en Reunie wonnen allebei en zitten LSV en met name Twenthe Goor op de hielen.

Eilermark – NEO was in het najaar een prachtig duel waarin NEO vlak na rust op een 2-0 achterstand kwam, kansloos leek, maar er via een geweldige tweede helft toch met de zege vandoor ging via één goal van Stijn Baars en twee van Rick ten Tusscher.

De absolute exponent van het succes van de grensbewoners is Yannik de Vries. De van Go Ahead afkomstige spits scoort de afgelopen week dan wel iets minder, maar de teller staat inmiddels wel op 27, een geweldige productie. En met mensen als Dehly Nahrwold, Hakan Kocoz, Faroogh Saadi, Kenneth Cooper en aanvoerder Dayiem Hayta heeft Eilermark gewoon een sterk team en wat te denken van good old Jordi Holtkamp, die met zijn 40 jaar (!!) nog steeds een toonbeeld van strijd en onverzettelijkheid is. Voeg daarbij dat Eilermark sinds kort ook nog eens de beschikking heeft over Carlos Jonkers die een aantal weken voor het eind van het seizoen toch nog overschrijving kreeg van Sparta Enschede. Een bijzondere move zo bij het sluiten van de markt.

Er zal ongetwijfeld veel publiek op deze kraker afkomen en vanuit NEO’s perspectief mag het gerust nog een weekje spannend blijven.

.

 

Reacties