Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 mei 2015

NEO speelt laatste thuiswedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop

NEO speelt zondag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en jammer genoeg is dat er eentje die nergens meer om gaat. Tot vorige week zondag was het team van Jan Willem van Holland nog in de race voor een plek in de nacompetitie, maar door de nederlaag tegen EMMS is dat weliswaar statistisch nog mogelijk, maar met zes punten achterstand en een veel minder doelsaldo gewoon onhaalbaar. Jammer, want ons vlaggenschip was bezig met een goede reeks. Wat echter de bottleneck is gebleken tijdens dit seizoen zijn de wedstrijden tegen de directe concurrenten. In de tweede competitiehelft werd er verloren tegen kampioen de Tukkers (geen schande), Oldenzaal, Enter en EMMS. Alleen tegen Borne werd gewonnen en tegen Reutum een punt behaald. In een aantal wedstrijden was NEO ook daadwerkelijk de mindere, maar de thuiswedstrijden tegen met name Enter en EMMS lieten zien waar de schoen wringt. Voetballend minimaal gelijkwaardig, maar zelf teveel kansen nodig om te scoren en de tegenstander te makkelijk in het zadel helpend. Een doelsaldo van +4 is ook eigenlijk veel te laag als je om de “prijsplekken” wilt spelen.
Maar dit seizoen heeft ook getoond dat het team aan een enorm leerproces bezig is. Met een grote groep in de senioren zeer onervaren spelers heeft NEO aangetoond met veel teams mee te kunnen, maar het vaak op basis van slimheid, alertheid en meedogenloosheid af te leggen.

Sportlust uit Vroomshoop komt op bezoek dus. Groot was de vreugde medio vorig jaar toen promotie naar de vierde klasse werd bewerkstelligd. Helaas heeft dat verblijf maar één seizoen mogen duren. De ploeg van scheidend coach Robert Harperink (hij gaat naar SVV’56 in Sibculo) won tot nu toe slechts één keer en zag met lede ogen toe hoe met name Vasse en Fleringen veel punten pakten na de winterstop. In 2015 pakte de ploeg slechts twee punten, dus de degradatie kwam niet helemaal uit de lucht vallen.

Wie Sportlust zal gaan vergezellen naar de vijfde klasse wordt spannend. Almelo leek allang veilig, maar nadat trainer Jerry Arjaans vertrok verloor het team nagenoeg alles en heeft nog maar één wedstrijd te gaan, terwijl concurrenten UD, Vasse en Fleringen nog twee keer in actie komen. Op de laatste speeldag spelen Almelo en UD tegen elkaar.

Ook heel spannend is de strijd om de periodetitels. NEO en Oldenzaal zijn afgevallen en Saasveldia heeft nog een hele kleine kans. Kortom, nog vijf teams voor drie plekken.

Ondanks dat de beslissingen zijn gevallen hopen we dat beide teams er zondag nog een leuke en sportieve wedstrijd van gaan maken.

Reacties