Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
12 mei 2017

UPDATE: NEO speelt laatste wedstrijd van het seizoen tegen Victoria '28

Afgelopen zondag ging de competitie voor NEO helaas uit als een nachtkaars. Ondanks de degelijke en verdiende overwinning in Deurningen waren de andere resultaten dusdanig dat NEO op de tweede dan wel derde plek eindigt, maar helaas verstoken blijft van een nacompetitieplek.

Uiteraard kun je beslissende wedstrijd tegen Vogido aanwijzen als oorzaak, maar dat is natuurlijk bezijden de waarheid. De ploeg van Jan Willem van Holland heeft een uitstekend seizoen gedraaid, dan net niet leidde tot het kampioenschap en ook niet tot een serie van goede resultaten waardoor een periodetitel in de wacht kon worden gesleept.

Victoria’28, Eilermark en óf Reutum dan wel DSVD lieten zien waartoe zo’n serie van driepunters wel kan leiden. Zonder de ploegen tekort te doen is het wrang te moeten constateren dat juist de laatste twee teams om een plek voor promotie gaan spelen, want NEO was stukken beter in alle vier onderliggende duels en behaalde de volle twaalf punten tegen ze.

De invoering van de periodekampioenschappen zorgt ervoor dat de strijd op alle fronten en gedurende vrijwel het hele seizoen spannend blijft, maar kan er ook voor zorgen dat je een fraaie tweede plek met lege handen staat.

Tot zover het vervelende gevoel dat NEO’s vlaggenschip ongetwijfeld zal hebben Aan de andere kant moet daar de trots zijn dat NEO als promovendus zo goed heeft gepresteerd en meerdere zogenaamde kanshebbers op de titel achter zich heeft weten te laten. NEO miste te vaak teveel kansen om duels waarin het beter was naar drie punten te spelen en daarin lag met name het verschil met Vogido. De manier waarop gespeeld werd geeft echter veel vertrouwen voor de nabije toekomst en hopelijk kan NEO ook volgend seizoen een rol van betekenis gaan spelen.

Wat rest is de wedstrijd tegen Victoria’28 dat zoals bekend de eerste periode pakte ten koste van NEO. De ploeg van Remco van der Weide heeft daarna een vrije val gemaakt, maar zich naderhand goed hersteld en als zodanig zijn ze zeker een kanshebber in de nacompetitie. Wat heet. Als de ploeg boven Eilermark eindigt wordt de eerste ronde van de nacompetitie ontlopen en hoeven de groenwitten maar met een tegenstander af te rekenen op weg naar de tweede klasse.

NEO wil daarentegen per se de tweede plek op de ranglijst behouden, dus er valt voor beide ploegen zondag toch nog wel degelijk wat te winnen op ’t Wooldrik

 

Reacties