Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 mei 2018

NEO speelt om des keizers baard tegen Saasveldia

Voor alle teams in 3A staat zondag de laatste competitiewedstrijd op het programma. Voor een vijftal clubs resteert er echter nog een toetje met promotie of klassenbehoud als inzet.

NEO en Saasveldia hadden beiden een rare voorlaatste speeldag. Beide clubs bereikten namelijk hun doel met een nederlaag en dat leverde zeker bij NEO een erg dubbel gevoel op.

De zwart-witte brigade ging op bezoek bij Eilermark dat nog in de race was (en is) voor de derde periode. Na een redelijke eerste helft, die gelijk opging, liet NEO zich in het tweede bedrijf de kaas lelijk van het brood eten. Nadat Pascal van Berkum een niet te missen kans toch overschoot kwam de thuisclub op vrij hilarische wijze op 1-0. Routinier Bako kreeg na een kansloze diep bal het leer toch weer binnen bereik en kon simpel scoren. NEO stelde er nadien vrij weinig tegenover en uiteindelijk was de 3-0 nederlaag, met twee goals van Nahrwold-Duinkerk, terecht.

Omdat Sc Enschede de laatste kans op een periode niet pakte en van Reutum verloor heeft NEO de derde plek definitief in handen. Volledig terecht, want over een heel seizoen bezien speelde het team erg constant. Laten we de day off tegen Eilermark maar als incident beschouwen.

Saasveldia handhaafde zich keurig in hun eerste jaar in de derde klasse. Maar ook zij realiseerden dat met een duidelijke nederlaag, tegen de Tukkers. Daar zal trainer Remco Weusthof van de Albergenaren niet rouwig om zijn, want afgezien van het feit dat de Tukkers zelf nog in de race is voor de derde periode, wordt hij volgend jaar trainer in Bruins City.

Voor Saasveldia zit het seizoen erop, maar bij NEO wordt reikhalzend uitgekeken naar 3 juni, de zondag waarop de nacompetitie start. Een toetje dat helaas alleen uitwedstrijden op kan leveren, een erg teleurstellende constatering, zeker gezien het feit dat er ook clubs zijn die alleen thuiswedstrijden zouden mogen spelen.

In 3A zal zondag met grote belangstelling gekeken worden naar Albergen, want daar zal bepaald worden wie kampioen wordt en wie de derde periode pakt. Wint de Tukkers dan gaan zij voor promotie, bij elk ander resultaat zijn ook Reutum en Eilermark nog in de race. Barbaros daarentegen MOET winnen in Albergen, want anders zal Suryoye met de titel aan de haal gaan. Juventa en Oldenzaal zullen de herkansing in moeten om degradatie te voorkomen en voor KOSC is het doek helaas definitief gevallen.

Het zou leuk zijn als toch veel mensen nog even een kijkje komen nemen komende zondag om zich na afloop met spelers en begeleiding te goed te doen aan een heerlijke barbecue. U bent van harte welkom!

Reacties