Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 maart 2020

NEO speelt opnieuw thuis, nu tegen Schalkhaar

NEO deed afgelopen zondag wat het moest doen: winnen van hekkensluiter BWO, dat voor een club in nood een wel erg tamme indruk maakte. Het lijkt erop dat de Noorkers de handdoek al geworpen hebben en dat zo ongeveer op het moment dat met clubman Geert Veldhuis een trainer voor het komende seizoen werd benoemd.

Wat NEO betreft, halverwege NEO – BWO was het duel al beslist en met wat meer accuratesse was er een forsere uitslag dan 3-0 op het scorebord gekomen. De tot stand gekomen goals waren wel mooi. Een schot met links van Max Brunninkhuis, op zich al een mirakel, een mooie goal van Ron Spoler na een soepele aanval en de 3-0 viel via een snoeiharde kopbal van Twan Weghorst die een voorzet van Bjorn Tijhuis op waarde schatte.

Zondag wacht Schalkhaar dat net onder NEO op de ranglijst bivakkeert. De ploeg van trainer Marcel Geestman heeft nog niet veel succes kunnen bijschrijven in 2020. Een mooie overwinning (tegen SDC’12) gekoppeld aan drie nederlagen. Tegen Suryoye en Columbia lijkt dat geen schande, hoewel Schalkhaar zich in Enschede afgelopen zondag goed leek te kunnen meten met de thuisclub en dat zegt iets ook over de kwaliteit van de ploeg. De nederlaag tegen buurman Wijhe’92 kwam echter wel hard aan, want het verslag lezend had Wijhe veel meer de drive om te winnen en dat werd uiteindelijk beloond met een 3-1 zege.

Het uitduel van NEO onder de rook van Deventer leverde in het najaar een 0-0 gelijkspel op. Op een uiterst regenachtige zondagmiddag speelde NEO een erg matige wedstrijd, kreeg wel een paar aardige kansen, maar moest toezien dat Schalkhaar eigenlijk de meest dreigende ploeg was, maar ook de thuisclub kon de spaarzame kansen niet verzilveren.

NEO heeft tot nu toe thuis nog geen goals tegen gekregen in 2020. Dat mag nog even zo blijven en wie weet treft de ploeg van van Holland dit keer zelf wel doel.

Na het duel tegen Schalkhaar gaat NEO twee uitwedstrijden tegemoet waarvan de eerste, bij WSV in Apeldoorn, op zaterdagavond om 19.00 gespeeld zal worden.

 

 

Reacties