Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
04 november 2021

NEO speelt opnieuw thuis, nu tegen Vogido

Het kan verkeren in de tweede klasse J. Waar ploegen als Achilles’12 en Schalkhaar op papier makkelijke opdrachten leken te hebben afgelopen zondag, bleek dat om 16.00 uur toch net even iets anders te hebben uitgepakt, waardoor NEO door de eigen 3-0 zege op ATC’65 ineens weer koploper is geworden.

De zege op ATC ging echt niet van een leien dakje, want met name in het eerste bedrijf voetbalde de ploeg van René Remie makkelijker dan NEO en kreeg door verdedigende onachtzaamheden drie behoorlijke kansen, waarmee echter uitermate slordig werd omgegaan. Dat kwam de ploeg uit Slangenbeek duur te staan, want NEO was wel twee keer trefzeker in de eerste helft en legde daarmee de basis voor de zege. In de tweede helft kwam ATC nauwelijks meer voor de goal van Jesper Huisman en strooide Stef Rompelaar met zijn 3-0 in de slotfase nog extra zout in de Hengelose wonden.

Dan Vogido. De jeugdige ploeg van Marcel Degenaar zit in de hoek waar de klappen vallen. Nog maar één punt en een doelsaldo waar ze op het Enschedese Wooldrik niet vrolijk van worden. Afgelopen zondag werd er uitstekend partij geboden aan Eilermark, maar na de 0-1 was er geen houden meer aan. Eenzelfde gang van zaken viel er eerder te noteren in de uitwedstrijd bij Achilles’12.

Vogido heeft, zoals gezegd, een tamelijk jeugdige selectie, met een aantal wat oudere spelers die NEO in het verleden ook als eens is tegengekomen, bv. Ruben Berkel, Lennard Dilling en de gebroeders Paol. Een groot gemis aan Vogido-kant is de blessure die de ervaren Lars Hoekstein in het duel tegen Achilles’12 heeft opgelopen.

Zoals al vaker is gebleken kan nagenoeg iedereen in 2J van elkaar winnen en het duel tegen de drager van de rode lantaarn als formaliteit te beschouwen zou op ongekende arrogantie wijzen, iets waar NEO op dit moment geen enkel recht op heeft. Coach Michel Steggink zal zijn mannen daar ongetwijfeld op gaan wijzen. Met nagenoeg iedereen weer fit heeft de oefenmeester in elk geval wel weer wat te kiezen en dat is een prettige constatering.

Volgend weekend is er geen competitievoetbaal, maar speelt NEO op vrijdagavond 12 november voor de beker thuis tegen WVV’34. Aanvang 20.00 uur.

Reacties