Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 november 2019

NEO speelt opnieuw thuis, nu tegen Vogido

Sommige voetbalclubs hebben heel simpele en logische namen, neem BVV Borne of HVV Hengelo, maar er zijn ook clubs die hun inspiratie uit de oudheid haalden. Achilles’12 en Heracles zijn daar voorbeelden van. Wellicht de grootste groep clubs voert een afkorting als clubnaam en daar zijn NEO en Vogido voorbeelden van.

Dat de naam van NEO (Nomen est Omen) af en toe plagerig verbasterd wordt tot Nooit Een Overwinning is alom bekend, maar met Vogido is dat wat lastiger. De afkorting staat voor Voor Ons Genoegen Is Dit Opgericht, iets dat voor een voetbalclub wel een prettige gedachte is.

In de Enschedese waan-van-de-dag voetbalwereld is Vogido een van de meeste hechte en stabiele clubs. De club probeert het met veel eigen jongens te doen, hoewel dat in Enschede al lastig genoeg is.

Vogido, dat net als NEO speelt op ’t Wooldrik, kent een moeizame start dit seizoen. Uit zeven duels werd maar één schamel puntje gehaald en dat was in de thuiswedstrijd tegen SDC’12. Het grootste probleem lijkt te liggen in het scorend vermogen, want tot nu toe kon het net van de tegenstander nog maar vier keer bollen. Wat een verschil met het kampioensseizoen van een paar jaar geleden, toen NEO het met name op dat onderdeel af liet weten en Vogido een veel scorende ploeg bleek en terecht de titel voor zich opeiste.

NEO pakte tegen Wijhe ’92 opnieuw een driepunter en ondanks dat de krachtsverschillen niet zo heel groot waren hadden de mannen van van Holland wel de meeste mogelijkheden en het meeste balbezit en kon de lucky goal van Jochem Stam wel als verdiend worden bestempeld.

Door die zege alsmede de nederlaag van SDC’12 schoof NEO een plaatsje op op de ranglijst, achter de topfavorieten Suryoye en Columbia die komende zondag uit zullen gaan maken wie de eerste periodetitel pakt en dus minimaal verzekert is van nacompetitie.

Afgelopen zondag miste NEO, behalve de langdurige geblesseerde Sean Niemeijer ook Frank Valley en Rick ten Tusscher, de topscorer van vorig jaar. Het is mooi om te zien dat er meerdere spelers klaarstaan om hun plek op een goede manier in te vullen en ook geruststellend, want geen enkele club komt een seizoen blessure- en schorsingsvrij door, hoewel dat laatste fenomeen gelukkig niet vaak voorkomt bij NEO.

Het zou mooi zijn als NEO tegen Vogido nog een keer drie punten aan het totaal toe kan voegen om dan met een goed gevoel toe te leven naar de mooie bekerontmoeting tegen Quick’20 op vrijdagavond 15 november. De ploeg van Marcel Degenaar zal het aan de andere kant wel een keer tijd vinden dat er zege wordt geboekt en wellicht zien ze daar tegen NEO de mogelijkheden voor.

 

Reacties