Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 oktober 2014

NEO speelt thuis tegen Fleringen; F2 en F3 zijn teams van de week

Na het teleurstellende gelijke spel tegen Vasse twee weken geleden had NEO 1 een voetballoos weekend, maar speelde op dinsdag wel de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Berghuizen. Het team van Jan Willem van Holland was danig gewijzigd door vele blessures, maar speelde desondanks een goede wedstrijd en had veel meer verdiend dan de 3-2 nederlaag.

Nadat Salim in de voorbereiding al een forse knieblessure opliep overkwam dat helaas ook doelman Tom Spitshuis. In de wedstrijd in Vasse voorkwam hij in een uiterste poging een tegendoelpunt, maar de gevolgen waren desastreus. Grote schade in de knie en langdurig uit de roulatie. Erg jammer.

De competitie wordt zondag hervat met de thuiswedstrijd tegen Fleringen. De equipe van trainer Tim Meijerink heeft 3 punten, behaald in de 1e wedstrijd tegen Borne. Maar kijkend naar de uitslagen zit de ploeg heel vaak dichtbij een gelijkspel of zelfs meer. Het team heeft een veel beter doelsaldo dan NEO, want het verloor de overige 4 wedstrijden met maar één goal verschil. Met de van TVC teruggekeerde Dion Wissink heeft Fleringen bovendien een jeugdige spits in huis die al 6 keer gescoord heeft. Voorwaar een knappe prestatie.

Voor NEO zal het tot vlak voor de aanvang onduidelijk zijn wie er allemaal aan de start kan verschijnen. Een deel van de spelers die dinsdag aan de kant bleven kampt namelijk met spierblessures, waarvan het genezingsproces zich moeilijk laat voorspellen. Maar kijkend naar het vertoonde spel tegen Berghuizen, met een heleboel erg jonge spelers in de ploeg, moet NEO tegen Fleringen in staat worden geacht een goed resultaat te behalen. Met name het rendement wat betreft het benutten van de kansen zal dan wel omhoog moeten. Tegen Vasse was dat mede de reden van het puntverlies en ook in Oldenzaal had er veel meer ingezeten.

Een ander aandachtspunt is de manier waarop de goals soms worden weggegeven. Daar zal de ploeg veel doortastender in moeten worden, anders zul je in de loop van het seizoen nog regelmatig tegen “zeperds” aanlopen.

Een mooi leerproces dus en misschien plukt NEO daar zondagmiddag wel de vruchten van.

De wedstrijd op ’t Wooldrik begint zoals gebruikelijk om 14.00 uur.

Hieraan voorafgaand spelen NEO F2 en F3 een voorwedstrijd tegen elkaar. Beide teams zijn “team-van-de-week”. Erg leuk om voor het hoofdmenu even naar de talenten in de dop te komen kijken. Dit wedstrijdje begint om 12.30 en in de rust nemen beide teams penalty’s op de 2e doelman van NEO.

 

 

 

 

 

Reacties