Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
28 maart 2019

NEO speelt weer thuis, nu tegen het geplaagde Reunie

De toeschouwers bij NEO – Avanti zagen afgelopen zondag voor het eerst sinds een paar weken een goed spelend NEO dat het op de derde plek bivakkerende Avanti voor het overgrote deel van de wedstrijd de wil oplegde. De ruime 4-0 overwinning was geheel in overeenstemming met de veldverhoudingen.

Door dit resultaat ging NEO Avanti voorbij en heeft nu vijf verliespunten minder dan de club uit Glanerbrug. De afstand tot koploper Eilermark bleef echter met negen punten erg groot. Daartussen zweeft Sportlust nog dat na het bekend maken van het opheffen van de zondagtak geen deuk meer in het bekende pakje boter schopt. Aan de ene kant best begrijpelijk, aan de andere kant riekt het naar competitievervalsing.

Reunie heeft zorgen. De club uit Borculo die vorig jaar met overmacht promoveerde vanuit de vierde klasse heeft het moeilijk en verrassend genoeg kostte dat zelfs trainer Arno Knapen begin december de kop. De ervaren Peter Jansen werd als nieuwe coach aangesteld voor anderhalf jaar. Jansen heeft een grote en mooie staat van dienst in het amateurvoetbal en zal al zijn ervaring aanwenden om te proberen handhaving te bewerkstelligen, maar inmiddels is het gat met een “veilige plek” al wel gegroeid naar elf punten. Sinds Knapens vertrek werden er helaas maar drie punten gepakt. Gezien de resultaten van hekkensluiter Victoria ’28 lijkt Reunie echter niet bang te hoeven zijn voor directe degradatie.

Reunie – NEO was in het najaar een puike wedstrijd van de zwartwitten die oppermachtig waren. Met 5-1 moest Reunie het onderspit delven en dat was toen volledig in overeenstemming met de veldverhoudingen.

Zondag zou ook wel eens de beslissing kunnen vallen wat betreft de tweede periode. Bij winst van de Tukkers bij Eilermark gaan de Albergenaren met die periode aan de haal. Bij elk ander resultaat wordt de beslissing uitgesteld tot de laatste inhaalronde. Mocht Eilermark winnen dan is het meteen helder dat de derde plek op de eindranglijst recht geeft op deelname aan de nacompetitie, waarvan we er gemakshalve vanuit gaan dat de ploeg van Wesley Sanders de zeven punten voorsprong niet meer uit handen gaat geven.

Zoals Jan Willem van Holland het afgelopen maandag in Tubantia mooi verwoordde: “NEO heeft maar eigenlijk maar één optie, zelf je wedstrijden blijven winnen. Wat dat uiteindelijk aan de eindstreep oplevert blijft afwachten”.

Het duel tegen Reunie moet NEO dan ook eigenlijk drie punten opleveren, met alle respect voor de tegenstander. Aan de andere kant, NEO leverde tegen LSV en DSVD in totaal negen punten in, dus elke vorm van lichtzinnigheid s volledig misplaatst!

 

Reacties