Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 maart 2019

NEO speelt weer thuis, nu tegen LSV

Na zich een weekend in het feest der zotten te hebben gestort pakt NEO 1 de draad weer op met opnieuw een thuiswedstrijd. NEO heeft er nog zes te goed, terwijl er nog vijf keer op vreemde bodem dient te worden aangetreden. Net als voorgaande seizoenen zouden de weken na de winterstop wel eens bepalend kunnen zijn voor de uiteindelijke eindrangschikking.

In de week na de overwinning bij Sportlust werd bekend dat die club volgend seizoen niet langer op zondag actief zal zijn. De erfenis van vv Glanerbrug is daarmee verleden tijd. Dat Sportlust op zaterdag een grote rol van betekenis zal gaan spelen is duidelijk, maar de concurrentie is hevig omdat ook Rigtersbleek en Eilermark met een prestatieteam op de zaterdag zullen gaan werken. Voetballend Enschede kennende zal er bij meerdere clubs weer een complete exodus plaats gaan vinden. De vraag blijft hoe Sportlust zich in de rest van het seizoen zal gaan manifesteren. Het lijkt onontkoombaar dat de motivatie niet meer hetzelfde zal zijn als aan het begin van het seizoen.

In het daaropvolgende duel won NEO moeizaam van het stugge WVV ’34. In de eerste helft werd de basis gelegd voor de uiteindelijk verdiende overwinning, maar in de tweede helft daalde het niveau aanzienlijk, waardoor de gasten tot en met de blessuretijd “in leven bleven”.

Zondag komt LSV op bezoek. De promovendus uit Lonneker presteert redelijk en de ploeg van trainer Remco van der Weide staat op dit moment nipt boven de beruchte plaatsen. LSV won vier keer tot nu toe en een van die zeges was op een zaterdagavond tegen NEO. In dat duel maakte NEO kennis met de wetten van het kansen benutten. Er zelf meerdere creëren voor de pauze, maar met lede ogen toezien dat de gastheren een 100% score haalden uit twee kansen, waarvan er eentje wel een grabbelend presentje van NEO was. Een waar beleg van de LSV-veste leidde na de pauze maar tot één schamel doelpunt, terwijl de thuisclub middels hun snelle counters ook verder uit hadden kunnen lopen.

LSV wisselt forse nederlagen (Saasveldia, Reutum en de Tukkers) af met mooie resultaten zoals de gelijke spelen tegen Eilermark en Avanti kort geleden en natuurlijk die zege op NEO.

NEO kan zich in het restant van het seizoen niet veel misstappen meer veroorloven om in beeld te blijven voor de plekken die recht geven op nacompetitie. Een driepunter tegen LSV is daarvoor eigenlijk noodzakelijk, maar met de wetenschap dat de ploeg uit Lonneker graag omhoog wil kijken zou het wel eens een spannende aangelegenheid kunnen gaan worden op ’t Wooldrik.

Reacties