Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 oktober 2019

NEO speelt zondag een thuiswedstrijd tegen het Apeldoornse WSV

Na de terechte overwinning bij BWO afgelopen zondag krijgt NEO te maken met een tegenstander van een heel ander kaliber. De omniclub WSV (De Wormense Sportvereniging) uit Apeldoorn is te gast op ’t Wooldrik.

WSV heeft inmiddels zes punten verzameld, maar speelde een duel minder dan NEO. Omdat er net als bij NEO ook in Apeldoorn een heus 100-jarig jubileum werd gevierd, werd het thuisduel tegen Bon. Boys uitgesteld tot half november. WSV boekte twee erg mooie overwinningen en niet tegen de minste ploegen. Barbaros en Achilles’12 werden verslagen, terwijl er nipt werd verloren van Suryoye, voorwaar geen schande.

De selectie van WSV kent veel jonge spelers, net als NEO dus , maar herbergt ook een aantal krachten met ervaring op hoofdklasseniveau, een op het oog mooie mix. De club heeft een behoorlijk grote jeugdtak, hoewel het in de jongere leeftijdsgroepen wat lijkt te stokken.

Vanaf het midden van de jaren 90 heeft WSV nagenoeg altijd op hoog niveau gespeeld, en zelfs een jaar of vier in de hoofdklasse. De laatste jaren wordt er voornamelijk in de tweede klasse gespeeld.

Zoals gezegd kent NEO een prima start met acht punten, maar kijkend naar de ranglijst lijkt het team van van Holland nog niet tegen de allersterkste ploegen gespeeld te hebben. Met duels tegen WSV en Suryoye in het vooruitzicht kan NEO de borst natmaken en deze twee ploegen zijn een mooie graadmeter hoe de ploeg ervoor staat.

Bij BWO was NEO heel vaak de bovenliggende partij, maar wist dat pas in de slotfase in de score uit te drukken. BWO had voor de rust al een aantal kansen gehad en toen de ploeg tegen het scheiden van de markt heel opportunistisch ging spelen en daar had zomaar een goal uit kunnen vallen.

WSV pakte de draad goed op na het weekend met jubileumactiviteiten. Achilles’12 kwam op bezoek en ondanks dat Hengeloërs twee keer op voorsprong kwamen moesten ze, mede door een rode kaart, het onderspit delven, daarmee de Wilbert-bewoners op een schamele drie punten staan latend. Achilles speelde al wel tegen een aantal erg sterke tegenstanders, dus dat beeld vertekent waarschijnlijk enigszins.

Voor NEO zondag de schone taak om tegen een onbekende tegenstander de ongeslagen status te handhaven. We hopen dat u weer in groten getale het team aan komt moedigen.

 

Reacties