Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
20 februari 2015

NEO speelt zware uitwedstrijd bij de Tukkers

In de voorbeschouwing die aan het begin van dit seizoen op deze site gepubliceerd werd kwamen drie clubs naar voren die wel eens in de race zouden kunnen gaan voor het kampioenschap in de vierde klasse A. Met Borne en de Tukkers kloppen die voorspellingen in elk geval aardig. EMMS is, net als NEO, een runner-up.

Toen de ploeg uit Albergen in de vierde wedstrijd in Borne tegen NEO speelde was het zonneklaar: dit is één van de betere ploegen in 4A. Weinig zwakke plekken, makkelijk scorend en goed ingespeeld. De ploeg van scheidend trainer Remco van der Weide (hij gaat naar Victoria ’28) hikt al jaren tegen promotie aan en wil dat dit jaar waarmaken. De eerste periode is inmiddels gepakt en dus is nacompetitie zeker. Toch liet ook zijn ploeg verrassende punten liggen, bv. in de thuiswedstrijd tegen Vasse. Vlak voor de kerst werd 2014 in mineur afgesloten toen de uitwedstrijd tegen EMMS met 1-0 werd verloren, ondanks dat de Tukkers veel beter waren en gedurende geruime tijd zelfs een man meer op het veld hadden staan. Een mooi voorbeeld van de verrassingen die elk weekend weer optreden in deze klasse.

NEO liet zich twee weken geleden, na een hoopgevende voorbereiding in de winterstop, met 2-0 het Hulsbeek insturen door Oldenzaal en dat liet NEO in de eerste helft “gewoon” gebeuren. Als komende zondag ook op een dergelijke manier aan het duel begonnen wordt, dan is de leuke oefenwedstrijd tegen Emos afgelopen dinsdag, van nul en generlei waarde geweest en kun je wellicht beter gewoon thuis blijven.

NEO kan goed voetballen, maar MOET dat paren aan geconcentreerdheid, duelkracht en wedstrijdmentaliteit. Dan kan het team van Jan Willem van Holland het elk team moeilijk maken.

Laten we hopen dat het zondag zo’n wedstrijd gaat worden. In Albergen wordt overigens pas om 14.30 afgetrapt!

Reacties