Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 november 2016

NEO-sponsoren dragen ook over de grens hun steentje bij

Angélique Veenstra van Nieuwenhoven, gynaecoloog in het ZGT, heeft een mooie bestemming gevonden voor NEO-sponsorkleding die niet meer gebruikt wordt. De stichting ZGT Overzee heeft projecten waarbij behalve de medische expertise ook spullen worden verzameld die hergebruikt kunnen worden. Behalve bv. afgeschreven ziekenhuisbedden werd er dit jaar ook de nodige sportkleding ingebracht. Via een collega-arts werden er contacten gelegd in Egypte waar inmiddels een aantal containers zijn gearriveerd.

In haar eigen bagage nam Angélique, wiens echtgenoot Bert al jaren NEO-vrijwilliger is, shirts en ballen mee en zoals u kunt zien heeft de oude kleding van o.a. Avia Weghorst een mooie bestemming gekregen, een blindenteam in Cairo. In de hoofdstad van Egypte spelen vier blindenteams in een competitie tegen elkaar. De keepers is de enige speler die kan zien en het team tevens coacht.

afrika-2Bij haar volgende reis, naar Tanzania, wil Angélique ook een bal met bel meenemen, een onmisbaar onderdeel bij wedstrijden van spelers met een gezichtsbeperking. Ook een set kleding van DVEP zal een groep dankbare ontvangers verrassen. Andere overgebleven kleding zal komend jaar bij meerdere clubs worden rondgebracht.

Reacties