Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 juni 2019

NEO staat opnieuw in de finale van de nacompetitie, nu tegen Sc Overwetering

Door een mooie 5-2 overwinning op competitiegenoot de Tukkers heeft NEO voor het tweede achtereenvolgende seizoen de finale van de nacompetitie bereikt. Op het prachtige complex van Rohda Raalte zal zondagmiddag de strijd worden aangebonden met Sc Overwetering uit Olst, met als inzet een plek in de tweede klasse. De ploeg in geel-groen werd, net als MVV’29, op basis van de eindstand tot de nacompetitie veroordeeld. Waar MVV’29 het loodje legde tegen de Tukkers bleef Overwetering knap in de race door overwinningen tegen Turkse Kracht en Sportlust Glanerbrug.

Voor trainer Sander Poll van Overwetering zal het een hernieuwde kennismaking met NEO worden, want vorig jaar was hij als speler van Colmschate NEO’s tegenstander in de nacompetitie. Van die wedstrijd zal hij ongetwijfeld het nodige aan kennis mee kunnen nemen in de voorbereiding naar zondag.

Sc Overwetering beleefde een pittig seizoen in 2J waarin een paar bonusoverwinningen tegen bv. Barbaros, Columbia en SDC ervoor zorgden dat directe degradatie voorkomen kon worden.

Nacompetitiefinales voorspellen is een onbegonnen zaak. NEO heeft daarin ruime ervaring opgebouwd in de loop van de jaren met een paar hoogtepunten, maar ook de nodige decepties, waarbij die tegen Concordia vorig jaar nog vers in het geheugen gegrifd is.

Het zou fantastisch zijn als NEO het jubileumjaar met promotie kan afsluiten, maar Overwetering zal aan de andere kant ongetwijfeld willen proberen het verblijf in de tweede klasse niet maar één schamel seizoen te laten duren.

Alle ingrediënten voor een spannende pot voetbal in Raalte en we hopen uiteraard dat veel NEO-mensen de korte trip naar Raalte gaan ondernemen om “het eerste” te ondersteunen.

 

Reacties