Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 mei 2019

NEO start de nacompetitie met thuisduel tegen Epe

Voor de derde achtereenvolgende keer heeft NEO een goed seizoen gedraaid in de derde klasse, maar wederom leidde dat net niet tot de titel. Waar in het eerste jaar Vogido te sterk was en NEO niet eens een periodetitel greep, was dat vorig seizoen wel het geval en we herinneren ons allemaal nog hoe de afloop was tegen eerst Suryoye en later in de herkansing tegen Concordia Wehl.

Ook dit jaar gaat NEO de nacompetitie in en we zullen maar even niet gaan mijmeren waar NEO lopende het seizoen de punten heeft verspeeld. De mooie serie aan het eind was daarom net niet genoeg om Eilermark te achterhalen, dus zal het team van van Holland wederom drie tegenstanders moeten kloppen om de gewenste stap omhoog te mogen maken. Voorwaar een fikse klus.

Zondag komt de nummer vier van de derde klasse B naar ’t Wooldrik, SV Epe. Het jonge team van trainer Martijn de Haas deed lang mee voor de titel, maar moest op het laatst afhaken, zag Wijhe’92 de titel binnenslepen ten koste van Sp. Lochem en ook het sterk eindigende Turkse Kracht wipte nog over Epe heen.

Opmerkelijk aan Epe zijn twee makkelijk scorende spelers. Stefan Lokhorst moet aan het begin van het seizoen de schrik van elke tegenstander geweest zijn, want de goalgetter scoorde toen aan de lopende band. Dat nam wat af tegen het einde van het seizoen, maar met zo’n 30 goals kun je best spreken over een imposante productie. De man in vorm lijkt Koen Logen die tegen het eind van het seizoen zijn totaal in no time op negen bracht. Nog een opmerkelijk feit, vleugelspits Frenkie Overmars, inderdaad de zoon van, vertrekt volgend jaar naar IJsselmeervogels en dan zul je zeker over meer dan modale talenten beschikken.

NEO heeft aangetoond zich met elke tegenstander in 3A te kunnen meten en dat geeft een goed gevoel richting het nacompetitietoetje. Aan de andere kant heeft de ploeg het op een aantal momenten ook flink laten afweten en dat is meteen dodelijk in deze fase omdat we niet met een return te maken hebben. Vanwege de tweede plek op de ranglijst heeft NEO dit jaar, in tegenstelling tot vorig seizoen, twee keer thuisvoordeel, mits het duel tegen Epe succesvol wordt afgesloten uiteraard.

Nacompetitiewedstrijden zijn een verhaal op zich. Welk team kan het best pieken en kan het best met de ongetwijfeld aanwezige spanning omgaan. Helaas zal NEO de nacompetitie af moeten werken zonder routinier Bas Smits die deze week te horen kreeg dat hij inderdaad een kruisband heeft gescheurd.

Behalve op een goede afloop vanuit zwartwit perspectief hopen we uiteraard ook op een mooi en sportief duel.

 

Reacties