Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 september 2017

NEO start seizoen goed: 0-5 bij Reutum

Nadat alle eerste selectieteams zonder uitzondering hadden gewonnen dit weekend volgde NEO 1 dat goede voorbeeld. In Reutum werd het een klinkende 5-0 overwinning, een zege waarop niet veel viel af te dingen.

Na een korte periode van aftasten nam NEO het initiatief en vanaf beide vleugels werd de defensie van Reutum op de proef gesteld. Met name Pascal van Berkum was zijn tegenstandere meermalen de baas, maar in een tweetal zeer kansrijke situaties bleek zijn slotpass helaas onnauwkeurig. Tim Bijker probeerde het een mooi schot van afstand, maar zijn inzet bleek te kort.

Zo kon het zelfs gebeuren dat de eerste 100% kaas er eentje voor de thuisclub was. Slap ingrijpen van de NEO-defensie leverde Mark Morskieft een vrije doortocht richting Bob Peterman op. Gelukkig schampte het schot de buitenkant van de paal en bleef NEO een achterstand bespaard.

Na twintig minuten toch de terechte voorsprong. Pascal kwam op rechts goed door en bediende Ron Spoler die met dit soort kansen wel raad weet: 0-1. Nadat Reutum een vrije trap van de voortreffelijke aanvoerder Jord van der Aa nog net naast zag gaan, was het voor de thee alleen nog NEO dat de klok sloeg. Eerst produceerde Tim Bijker een prachtige lob die op de lat eindigde en vlak daarna schoot hij een rebound net naast. Die rebound was ontstaan na een mooie actie en dito schot van Jochem Stam.

Na zo’n 35 minuten scoorde Bijker dan toch. Zijn venijnige schot van een meter of twintig was Kevin Tulk net te machtig: 0-2.

Daar bleef het niet bij want een minuut of drie voor de pauze scoorde NEO fraai 0-3. Een voorzet van de linkervleugel van Ron Spoler werd door Pascal van Berkum keurig binnen geknikt: 0-3 en tevens de ruststand.

Reutum wisselde in de rust en bracht een behendige speler in en mede daardoor was de strijd in het eerste deel van het tweede bedrijf veel meer in balans. Dat noopte Bob Peterman tot een sublieme redding na een kopbal van dichtbij. Daar bleef het echter bij wat betreft de kansen voor de thuisclub en bij vlagen kon NEO het vlotte combinatiespel van voor de pauze weer etaleren. Een perfect uitgevoerde counter leverde de vierde treffer op. Pascal behield vanaf rechts het overzicht en Jochem Stam rondde beheerst af: 0-4

Jan Willem van Holland wisselde drie keer en bracht Rogier Olthof, Rick ten Tusscher en Stijn Baars in. De twee jongelingen verzorgden samen de 0-5. Rick had een fraaie steekpass in huis en alleen voor Tulk rondde Stijn soepel af.

NEO had de score in de slotfase nog uit kunnen bouwen, maar doordat Reutum onder andere nog een bal van de doellijn haalde (zie hoofdfoto) bleef het bij 0-5.

Op basis van doelsaldo is NEO, voor wat het waard is, koploper na de eerste speeldag. Voor wat het waard is, want deze wedstrijd zal waarschijnlijk geen graadmeter zijn voor teams als Barbaros, Saasveldia, de Tukkers, Suryoye en Sc. Enschede, die hun eerste wedstrijd ook “gewoon” wonnen.

Komende zondag komt Juventa ’12 op bezoek. De Wierdense fusieclub startte uitstekend door het vooraf kansrijk geachte Oldenzaal met 3-1 te kloppen. Alle hens aan dek dus voor NEO en we hopen dat veel mensen de eerste thuiswedstrijd willen zien.

NEO 2 debuteerde fraai in de eerste klasse. Achilles’12 2 werd op ’t Wilbert met 3-1 geklopt. Ook NEO VR1 begon voortvarend. Bij de Zweef VR2 werd met 6-0 gewonnen.

 

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

Reacties