Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 december 2017

NEO stunt met 2-1 bekerzege op hoofdklasser Spcl. Silvolde

NEO heeft vriend en vijand verrast door in een tussenronde voor de KNVB-beker hoofdklasser Spcl. Silvolde met 2-1 naar de Achterhoek terug te sturen. Eigenlijk viel op de overwinning ook nog niet eens zoveel af te dingen, want hoewel de gasten logischerwijze makkelijker voetbalden, kreeg NEO de meeste en beste kansen.

Al na drie minuten stuitte Pascal van Berkum op de Silvolde-keeper, niet veel later gevolgd door Stijn Baars. Na twaalf minuten kwam NEO op voorsprong. Stijn Baars brak door en kon slechts ten koste van een overtreding en gele kaart gestuit worden. De vrije trap van Mauro Lohuis kon niet klemvast gepakt worden door de goalie en Stijn Baars was attent en prikte de 1-0 binnen (zie foto)

Vlak daarna moest Thijmen Bertelink, die doelman Bob Peterman prima verving, gestrekt naar de hoek om een Silvolde-inzet te keren. Ruim vijf minuten later wred het aan de andere kant 2-0. Mauro Lohuis profiteerde van niet daadkrachtig ingrijpen van Silvolde en schoot verwoestend raak: 2-0

Al vrij vlot kwam de ploeg van van Beukering dichterbij. Een rare voorzet kon slechts iets door Thijmen Bertelink worden aangeraakt, maar de bal plofte via de binnenkant van de paal toch binnen: 2-1.

Op slag van rust ontsnapte NEO aan de gelijkmaker. Een scrimmage kon maar met moeite onschadelijk worden gemaakt. 2-1 bij rust derhalve.

Silvolde bracht na de thee een sterke spits in die al na een paar minuten rakelings over kopte. Maar het met enorm veel passie spelende NEO kreeg via Tim Bijker, waarvan een prachtige lob beter lot verdiend had, en Ron Spoler eigenlijk de beste kansen. Natuurlijk drong de hoofdklasser aan, maar het overwicht leverde alleen een spervuur aan hoge ballen op die bijna steeds door het sterke centrale duo Robin Oude Kamphuis en Stijn Hondeveld geneutraliseerd konden worden. NEO speelde zich regelmatig al combinerend onder de druk uit en bleef voortdurend gevaarlijk.

Silvolde slaagde er niet meer in een kentering te bewerkstelligen en onder grote spanning floot arbiter Raaben voor het verlossende eindsignaal. Silvolde eindigde de wedstrijd met tien man, omdat een gefrustreerde aanvaller tot twee keer toe de arbiter beledigde en in kon rukken.

NEO bekert door en in een bomvol clubhuis had Joop van der Kolk een goede lotingshand, want hij koppelde NEO in een thuiswedstrijd aan opnieuw een hoofdklasser, te weten Sparta Nijkerk. Een mooie loting en een beloning voor een aantal sterke bekerduels. De wedstrijd wordt in principe gespeeld op de zaterdag van carnaval, maar de kans is aanwezig dat er naar een andere dag gaat worden gezocht.

 

 

 

 

oor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

Reacties