Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 september 2017

NEO trapt het seizoen 2017-2018 af in Reutum, een voorbeschouwing

De voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen blijft een raar fenomeen. Ze geven maar heel zelden een nauwkeurige voorspelling op het verloop van het nakende seizoen. Er zijn zoveel meer factoren van die het succes van een team kunnen bepalen, zoals NEO in de loop van de jaren aan den lijve heeft ondervonden. NEO bekerde gemakkelijk verder en speelde in de andere oefenpotjes bij vlagen uitstekend, maar wat zegt dit over het seizoen dat op het punt staat te beginnen?

NEO start voor het tweede seizoen in de sterke derde klasse A. Uiteraard had het keurkorps van Jan Willem van Holland vorig jaar meteen door kunnen stoten naar de tweede klasse, maar helaas bleek het team op de cruciale momenten niet stabiel genoeg, met de twee wedstrijden tegen kampioen Vogido als lichtend voorbeeld. Daarom ging een periode bijvoorbeeld naar outsider DSVD en bleef NEO, net als Suryoye, met lege handen achter.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen en zoals de voetbalbijlage van Tubantia maandag liet zien zal ook dit jaar de concurrentie moordend zijn. Met zo’n tien nieuwe spelers lijken clubs als Suryoye, Eiermark en Sc Enschede opnieuw hoge ogen te kunnen gaan gooien, hoewel zo’n contingent nieuwelingen nooit garant staat voor een homogeen team.

Maar bij die clubs blijft het niet. Ook DSVD, waar Patrick Gerritsen en zelfs Mark Jan Fledderus aanpikken, en Oldenzaal, met diverse spelers van Quick’20 (waaronder Kevin Winkelhuis) lijken beduidend sterker te zijn geworden. En wat te denken van Barbaros? De Hengeloërs werden vorig jaar met een straatlengte kampioen en konden diverse goede nieuwe spelers begroeten. Ook een andere promovendus, Losser, kon de selectie uitbreiden. Buurman AJC’96 stapte over naar de zaterdag en dat leverde KVV een paar goede spelers op. Van de die andere nieuwe teams lijken Saasveldia en Avanti ongeveer op sterkte gebleven te zijn, hoewel het stoppen van Mirko Weustink een gevoelige aderlating is voor de grensbewoners. KOSC, de degradant uit de tweede klasse zal gaan bouwen aan een nieuw team omdat veel routiniers zijn gestopt.

Juventa moest ook een aantal spelers uitzwaaien, maar kreeg ook de nodige versterking. Het andere zwart/wit, de Tukkers, kende een stabiele zomer, met nauwelijks wijzigingen.

NEO leverde met het vertrek van Max Brunninkhuis, Sander Oude Munnink en Job Ravelli een compleet middenveld in. Daar stond tegenover de komst van Ron Spoler. De aanvaller uit Bornerbroek liet in de voorbereiding zien een gedreven spits te zijn, met een neusje voor de goal. Mauro Lohuis is gelukkig weer helemaal fit en met getalenteerde jonge spelers als Jesse Keur, Stijn Baars, Rick ten Tusscher, Kent Arslani en Stijn Hondeveld heeft coach van Holland de nodige alternatieven.

Zondag wacht in Reutum de seizoenouverture. De kleine club raakte ook een Brunninkhuis kwijt. Aanvoerder Hans Brunninkhuis vertrok naar Stevo, maar Marc Wijnreder heeft nog steeds een team dat van iedereen kan winnen met meerdere spelers in de gelederen die het verschil kunnen maken. De blauwgelen kwamen dan ook moeiteloos hun bekerpoule door. Met de uitwedstrijd van vorig jaar in het achterhoofd heeft NEO meteen helder waartoe Reutum in staat is. Met tien man poetste het een 0-2 achterstand weg, kwam met 3-2 voor, maar verloor toch nog met 4-3 in een wedstrijd met een potsierlijk slot.

Om te eindigen met een open deur: NEO kan alleen successen behalen met een 100% wedstrijdinstelling, anders is werkelijk elke tegenstander een lastige opponent en zeker Reutum.

Tot zondag op sportpark Kottenbrei!

NEO 2 is zoals bekend gepromoveerd en gaat het in het eerste duel opnemen tegen oude bekende Achilles’12 2. Op ’t Wilbert wordt om 11.00 uur afgetrapt.

 

Reacties