Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
30 augustus 2016

NEO trapt seizoen af bij WVV '34

Na een vrij korte oefenperiode met een wedstrijd tegen Helios, de Richard Bertelink Memorial alsmede drie bekerpotjes, waarvan twee met weinig waarde, begint NEO komende zondag aan het avontuur in de derde klasse. Deels een sprong in het diepe, want wie de voetbalbijlage van TC Tubantia van afgelopen maandag bekeek zal zich wellicht een paar keer flink in de ogen hebben gewreven. NEO “moest” het doen met een stukje van een paar regels, terwijl Eilermark het record had van maar liefst 23(!!) nieuwe spelers. Maar ook dat team zal er ’s zondags maar elf op kunnen stellen…..Ook Suryoye, Victoria’28 en Sp.Enschede breidden hun spelerspotentieel behoorlijk uit en daarmee hebben we wellicht meteen de vier topfavorieten voor de bovenste plekken genoemd.

NEO opent het seizoen in Hengevelde tegen WVV’34, een relatief kleine club die het de laatste jaren voortreffelijk doet, met als hoogtepunt een jaartje tweede klasse. WVV ’34 krijgt af en toe wat versterkingen uit de directe omgeving  (HSC ’21 en dit jaar Rood Zwart), maar de kern bestaat uit rasechte Wegdammers. Vorig jaar zat de ploeg van de ambitieuze trainer Joost du Gardijn dicht tegen een periodetitel aan in de Gelderse afdeling en dit jaar zullen ze hetzelfde willen proberen in de Twentse derde klasse.

NEO zal het in elk geval moeten stellen zonder de geblesseerden Pascal van Berkum en Steven Zonder. Bjorn Tijhuis zal terug zijn van vakantie en wellicht heeft Jan Willem van Holland ook de beschikking over Hamza Hasona die bij zijn invalbeurt tegen Almelo een prima indruk achterliet. Keuze genoeg om een goed team op te stellen.

NEO zal dezelfde speelstijl gaan hanteren als vorig jaar, maar ongetwijfeld op veel meer tegenstand stuiten. De meer dan voldoende aanwezige capaciteiten zullen om moeten kunnen gaan met een veel hogere fysieke belasting, maar dat is een mooie uitdaging.

We hopen dat zondagmiddag veel NEO-mensen de weg naar sportpark Ruperts Erve weten te vinden om de rentree in de derde klasse mee te maken. Ook in Hengevelde wordt om 14.00 uur afgetrapt.

NEO 2 opent het seizoen thuis tegen een oude bekende, ATC ’65 2. Dat duel begint om 11.00 uur

Reacties