Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 februari 2019

NEO treft in het andere zwartwit, de Tukkers, een tegenstander van formaat

Na het gelijke spel bij Avanti had NEO in principe alweer twee keer in actie kunnen komen. Na een afgelasting tegen Reunie werd NEO de week erna diep getroffen door het overlijden van Ben de Boer, leider van NEO 1 en clubman pur sang. Dat er de zondag erna niet gespeeld werd was dan ook logisch.

De draad dient echter toch weer opgepakt te worden en gaat gebeuren met een thuiswedstrijd tegen de Tukkers, niet zomaar een tegenstander. De mannen uit Albergen zijn een van de betere ploegen uit 3A en zouden in staat moeten zijn zich te mengen in de strijd om plek 3.

Het team van Joost Du Gardijn verloor echter de laatste twee duels, waarvan het verlies tegen Sportlust echt geen schande is, maar in Albergen had men waarschijnlijk niet gerekend op een hernieuwde nederlaag tegen Saasveldia. In Soasel werd indertijd fors verloren, maar de Tukkers leek na een mooie serie aan te kunnen klampen bij de subtop. Ondanks het feit dat er sprake was van een groot veldoverwicht van de thuisclub ging Saasveldia er weer met de drie punten vandoor. Dat zal mede te maken hebben dat Saasveldia op dit moment getraind wordt door Remco Weusthof die daarvoor in Albergen werkzaam was en het team op zijn duimpje kent.

NEO verloor in Glanerbrug in extremis twee erg belangrijke punten bij Avanti. Het was een fantastische gelijkmaker van Jos Nijkrake, maar NEO had het, alweer, niet zover hoeven te laten komen. Het had de betere kansen en met name in de tweede helft ook het betere van het spel. Enkele grote, maar niet-benutte kansen waren echter mede debet aan het puntverlies.

De Tukkers lijkt een van de ploegen waar NEO maar niet van kan winnen. Er wordt overigens ook niet vaak verloren, want de laatste duels eindigden allemaal in een remise. In Albergen kwam NEO op de openingsdag vlot achter in de tweede helft, maar een strafschop wegens hands leverde toch nog een punt op.

Uiteraard heeft de Tukkers met de terugkeer van Sjoerd Visschedijk een enorme kwaliteitsinjectie gehad en dat valt ook af te lezen aan de statistieken. De lepe spits heeft inmiddels al elf keer gescoord en verzorgde de nodige assists, maar ook de jeugdige Jelle Hulskotte en Kjell Huisman waren al zes keer trefzeker.

Een schone taak voor NEO om het gaatje dat er tussen beide ploegen bestaat te vergroten. Het zou ook een mooie boost geven richting het duel tegen Sportlust een week later.

 

Reacties