Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
01 november 2018

NEO treft in Reunie een onbekende tegenstander

Zoals al in de voorbeschouwing op het seizoen vermeld zijn de meeste teams in 3A geen totaal onbekenden voor NEO. Hetzij uit het afgelopen seizoen, hetzij via promotie dan wel degradatie, hetzij uit een naastgelegen klasse.

Behalve LSV en het sterke Sportlust is ook Reunie voor NEO een onbeschreven blad. Het team uit Borculo speelt vaak in de vierde klasse, heeft een paar keer uitstapje omhoog gemaakt, maar zelfs ook een paar keer in de vijfde klasse gebivakkeerd.

Nadat het team van trainer Arno Knapen vorig seizoen een van de allereerste kampioenen in de regio was hopen de roodwitten dit keer wat langer in de derde klasse te blijven dan in het seizoen 14-15, toen er na een schamel jaartje weer een stapje terug gedaan moest worden.

Een van de belangrijkste mensen bij Reunie lijkt spits Jorn Geerligs te zijn die er in de laatste drie seizoenen zo’n zestig inschopte, voorwaar een knappe prestatie. Dit jaar staat zijn teller op drie.

Reunie heeft het wel een stuk lastiger dan vorig seizoen en dat is niet raar. De zes punten werden behaald in de thuiswedstrijden tegen DSVD en LSV. Afgelopen zondag was Reunie dicht bij een punt tegen WVV, maar vlak voor tijd scoorde de thuisclub toch nog de winnende treffer.

NEO presteert wisselvallig. Na de frustrerende nederlaag in Lonneker leek de 7-1 overwinning tegen Saasveldia een overtuigend herstel, maar wie het duel gezien heeft weet dat de uitslag eigenlijk nergens op sloeg. Het duel was voor de thee redelijk in evenwicht met de grootste kansen voor Saasveldia. Na de vlotte 4-1 na rust was het pleit echter beslecht. Opvallend is trouwens dat NEO in vijf van de zes duels achter heeft gestaan, een groot verschil met vorig seizoen.

Mauro Lohuis zal zondag weer speelgerechtigd zijn, wat betreft de blessures is het afwachten. Veel risico zal er niet genomen worden, omdat er op 11 november een vrije speeldag is.

Het zou fijn als NEO eens een stabiele serie neer zou kunnen zetten. Een overwinning op Reunie zou goed in dat streven passen. Kom het team zondag gerust steunen op sportpark de Wildbaan in Borculo.

 

Reacties