Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 september 2016

NEO troeft door puike teamprestatie Suryoye af: 3-0

Door een geweldige teamprestatie heeft NEO de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Het hoog aangeschreven Suryoye-Mediterrraneo werd met 3-0 verslagen. Speltechnisch wellicht wat geflatteerd, maar het team van Jan Willem van Holland dwong het zelf af door uiterst scherp te zijn in de duels en effectief in de afronding.

Suryoye begon zoals verwacht. Het team van Theo Vonk herbergt veel technisch vermogen en had dus veel balbezit. Tot veel dreiging leidde dat in eerste instantie echter niet. Integendeel, want na een kleine tien minuten kwam Job Ravelli op de linkerflank in balbezit. Zijn voorzet was op maat en Jochem Stam kopte fraai de 1-0 tegen de touwen.

Suryoye leek zich te herpakken, maar vijf minuten na de 1-0 werd het zelfs bijna 2-0. Mauro Lohuis bediende Job die de open kans helaas voorlangs schoot. Hoe anders had het kunnen lopen als in de tegenaanval de prachtige pass van Benjamin Can op aanvoerder Amanuel Tunc tot de gelijkmaker had geleid. Tunc schoot de bal echter buiten bereik van Martijn Jacobs voorlangs. Suryoye kreeg een veldoverwicht en ook een paar kansen, zij het dat Martijn niet één keer echt handelend hoefde op te treden. Maar dreigend waren de gasten wel degelijk!

Middenin in de sterkste fase van Suryoye scoorde NEO de 2-0. Uit een mooie aanval was Max Brunninkhuis in de rebound het meest attent en prikte de bal achter de Enschedese goalie. Maar alsof dat nog niet alles was kwam voor de pauze ook nog de 3-0 op het scorebord. Via een aanval over vijf schijven werd de Suryoye-defensie uit elkaar gespeeld. Via Job, Max, Jochem en Tim belandde de bal voor de voeten van Mauro die zijn tweede goal van het seizoen maakte. Op dat moment wat tegen de verhouding, maar een heerlijke score om mee te gaan rusten.

Na de pauze was het wachten op het offensief van Suryoye, maar eigenlijk bleef dat gewoon uit. De grootste kans ontstond na een uur toen de sterk spelende Bjorn Tijhuis zijn enige duel van de hele wedstrijd verloor en de voorzet op Benjamin Can keihard bij de eerste paal naast werd geschoten.

Eigenlijk had Suryoye daarmee het kruit verschoten, want op een paar speldenprikjes na bleef Martijn nagenoeg werkeloos. NEO bleef sterk in de duels, oogde fitter dan de tegenstander en had met wat meer accuratesse de score uit kunnen bouwen, verdiend of niet. Max had twee keer de kans op de 4-0 en ook Job had wellicht kunnen scoren. In de absolute slotfase liet de verder degelijk fluitende leidsman van dienst twee gevallen van hands passeren, waardoor NEO geen mogelijkheid kreeg op een hogere score. Hamza en Bob van Essen kwamen in de slotfase nog in de ploeg voor Jochem en de vandaag ijzersterke Tim Bijker. Maar eigenlijk kende het team van van Holland vandaag geen enkele dissonant.

Een geweldige boost voor NEO en een lekker gevoel richting de komende wedstrijd tegen koploper Juventa ’12 dat inmiddels zes punten heeft verzameld door van Eilermark te winnen, voorwaar een knappe prestatie. Hopelijk zien we u volgende week in Wierden om NEO aan te moedigen.

NEO 2 deed ook uitstekende zaken door bij Emos 2 met 2-1 te winnen door twee goals van Brent Niemeijer. Bob Peterman stopt vlak voor rust een strafschop. Het team van Ben van Rijn heeft inmiddels “zes uit twee”

[peg-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/104990669638424259697/albumid/6329091048102903345?alt=rss&kind=photo” ]!

 

 

 

 

 

 

Reacties