Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
22 oktober 2017

NEO verliest enerverende topper bij Barbaros nipt met 2-1

NEO is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan gelopen. Dat lijkt tegen een topteam als Barbaros geen schande, maar er had deze middag meer ingezeten, zeker toen NEO in de tweede helft op 0-1 was gekomen. Twee individuele fouten zorgden echter voor even zoveel tegengoals.

NEO en Barbaros schotelden het vele publiek een uiterst aantrekkelijke wedstrijd voor. Niet altijd even goed, maar in een hoog tempo en met de wil om te winnen. Dat beide clubs terecht bovenaan de ranglijst vertoeven bleek vanmiddag.

Nadat Barbaros een ongevaarlijk schot produceerde kreeg Ron Spoler de eerste grote kans. Een voorzet van Pascal van Berkum werd door hem helaas niet op de juiste waarde geschat en hij kopte ruim over. Zo’n tien minuten later leek Bas Smits de 0-1 te maken, maar hij kon een voorzet van Jochem Stam koppend net niet voldoende raken.

Na twintig minuten sneed NEO als een mes door de Barbaros-verdediging, maar op het moment suprême werd Rick ten Tusscher alleen voor de keeper aangetikt. De referee deed of zijn bloedde en vond het blijkbaar niet voldoende voor een strafschop.

NEO kon Barbaros vrij ver van de goal houden, ondanks dat er via de behendige spelers steeds dreiging in de aanvallen zat. Bob Peterman werd echter voor de thee nauwelijks op de proef gesteld. NEO kreeg daarentegen via Pascal en Jochem nog twee kansen, maar de stand bij rust bleef dubbelblank.

De eerste kans na rust was voor de thuisclub. En wat voor een kans. Rick ten Tusscher leed balverlies en via de linkervleugel werd de bal razendsnel voor de goal gebracht, waar Ali Özturk de bal voor het intikken leek te hebben. Bob kon het leer echter met een uiterste inspanning nog voor de doellijn keren.

Na zes minuten brak NEO de wedstrijd open. Rick bediende Tim Bijker die met een geplaatst schot de 0-1 liet aantekenen. Niet onverdiend op dat moment.

Barbaros reageerde opportunistisch en was met de steeds gevaarlijke corners twee keer dichtbij de gelijkmaker. Maar nadat Mauro Lohuis met een venijnig schot de Barbaros-goalie op de proef stelde viel halverwege de tweede helft de gelijkmaker. Bob Peterman  leek een voorzet gemakkelijk te kunnen pakken, maar besloot de bal te stompen. In de rebound wist Ekrem Lök de bal echter van dichtbij binnen te prikken: 1-1. Vlak daarna moest Steven Zonder, die voor de thee al een fikse beuk had moeten incasseren na een hernieuwde overtreding geblesseerd het veld verlaten.

Barbaros rook bloed en gooide alles op alles, waarmee NEO natuurlijk de nodige ruimte kreeg. Bob Peterman tikte een fraai schot evenzo fraai uit de bovenhoek, maar aan de andere kant was Ron Spoler met een geplaatst schot bijna de matchwinnaar geworden. Doelman Goktepe had echter een geweldige redding in de linkerbenedenhoek in petto.

Hoe logisch was het dat de winnende goal uit een omschakelmoment viel. Ruim tien minuten voor afloop leverde Tim Bijker de bal wat gemakkelijk in op het middenveld en de bal belandde uiteindelijk bij Cuneyt Avsar die Bob in de korte hoek kansloos liet: 2-1.

In de laatse fase speelde NEO va banque en dat had in blessuretijd de gelijkmaker op moeten leveren. Stijn Baars leverde een voorzet op maat af die Bas Smits alleen maar leek te hoeven aanraken. Dat deed hij helaas niet, zodat de door Barbaros luid bejubelde drie punten op het Veldwijk bleven.

NEO heeft ook in deze wedstrijd aangetoond met de topploegen mee te kunnen, want tot de 1-1 had de ploeg van van Holland de zaken uitstekend voor elkaar en vaak het betere van het spel. Met de nederlaag tegen een van de betere ploegen in deze klasse is er totaal geen man overboord. Volgende week is er bij DSVD al kans op eerherstel.

NEO 2 won knap met 2-1 bij Schalkhaar 2 en voorkomt daardoor dat het verder afglijdt op de ranglijst.

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

 

Reacties