Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
22 februari 2015

NEO verliest opnieuw verdiend van de Tukkers

Het bitterkoude sportpark Het Loarkamp in Albergen was, met heel weinig publiek, het toneel van de tweede confrontatie tussen de Tukkers en NEO van dit seizoen. Net als in Borne wist de ploeg van Remco van der Weide te winnen (2-0) en ook dit keer was het terecht.

NEO miste dan wel de nodige spelers, maar de manier waarop men de strijd aanging in de eerste helft was vrijwel identiek als 2 weken geleden in Oldenzaal. De thuisclub won bijna alle duels, maar was ook voetballend de bovenliggende partij. Bij NEO was de toevalsfactor hoog en enkele spelers opereerden jammer genoeg ver onder hun niveau. Misschien dat het tekenend was dat de teruggekeerde Sander Oude Munnink, net als Mauro Lohuis trouwens, als één van de weinigen de grenzen opzocht in de strijd.

Al na een kwartier opende Thijs Kuipers de score voor de Tukkers. Op de linkervleugel werd positioneel niet goed gedekt en Kuipers prikte diagonaal en erg secuur in de verre hoek naast Bob Peterman: 1-0. De rest van de eerste helft was rommelig. De Tukkers was dan wel beter, maar kreeg ook bijna geen kansen meer, mede door de uiterst lastige harde wind. NEO werd slechts één keer gevaarlijk toen Robin Oude Kamphuis het doel net miste met een kopbal. Vlak voor rust kwam de Tukkers bijna op 2-0, maar Kuipers miste vrij voor Bob, nadat de rechterspits Sjoerd Groothuys de bal ontfutseld had.

Na de pauze leek de thuisclub al na 3 minuten te scoren. Bjorn Tijhuis speelde met de borstkas terug op Bob, maar de bal was te kort, zodat Bob in een uiterste inspanning een goal moest voorkomen. Ondanks de achterstand kon NEO zich geen enkel moment terug in de wedstrijd spelen en de vele lange ballen door het centrum waren bijna altijd een prooi voor de kopsterke aanvoerder.

Na 23 minuten viel de beslissing. Thijs Kuipers belandde na een duel aan de zijlijn in de eigen dug-out. Waar de NEO-spelers zich daarop focusten werd de daaropvolgende ingooi vlot genomen en stond Robin Schär ineens vogelvrij voor Bob. De lob die Schär produceerde was mooi en doeltreffend: 2-0.

Nadat Job Ravelli nog een fraaie 2-1 maakte die, ietwat dubieus, werd afgekeurd, moest Bob nog een keer handelend optreden om de stand op 2-0 te houden. NEO drong wel iets aan, maar tot uitgespelde kansen leidde dit eigenlijk niet.

Al met al een pas op de plaats, want opnieuw werd van één van de bovenste teams verloren. Jan Willen van Holland en zijn mannen moeten eerst zien het voetballende niveau van de oefenwedstrijden ook in de competitie te halen, pas dan kun je vooruit kijken.

Komende zondag, 1 maart, komt Vasse op visite en daar valt echt wat recht te zetten! We hopen dat u komt kijken!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties