Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 mei 2016

NEO veroordeelt Fleringen tot degradatie: 6-1

Voorafgaand aan NEO- Fleringen hadden de gasten nog een minimale kans zich te handhaven. Als ze hadden gewonnen was die kans, door de uitslagen op de andere velden, zelfs intact gebleven. Maar in de praktijk was er van enige kans op drie punten winst nooit sprake. De 6-1 eindstand had makkelijk hoger uit kunnen vallen.

Al na zo’n vijf minuten werd doelman van Unnink gepasseerd. Max Brunninkhuis bediende Bob van Essen (spelend voor de geblesseerde Robin Oude Kamphuis) die koel bleef en de 1-0 binnenschoof. Fleringen deelde een paar klein speldenprikjes uit op de NEO-helft, maar het doel van Martijn Jacobs werd niet echt onder vuur genomen. NEO creëerde een behoorlijk aantal kansen, maar de afwerking net niet accuraat genoeg. Wout Deterd smaakte het genoegen om halverwege de eerste helft de 2-0 te maken. De linkspoot ramde de bal snoeihard tegen de touwen uit een penalty (zie inzet), gegeven na een wat ongelukkige handsbal. NEO - Fleringen 4a

Vlak voor de thee had NEO de mooiste aanval van de wedstrijd in huis. Over vele schijven belandde de bal bij Steven Zonder, die echter nipt buitenspel stond.

Na de thee kwam Fleringen vrijwel niet meer van de eigen helft af. Na een gevaarlijke vrije trap van Job Ravelli kwamen A1-spelers Koen Schuttenbeld en Hansito Nijhuis in de ploeg. Eerstgenoemde was nog maar net binnen de lijnen toen hij de 3-0 binnen kopte uit een corner van  Mauro Lohuis (zie hoofdfoto). Een mooi debuut!

Nadat de zich een slag in de rondte werkende Twan Weghorst op van Unnik stuitte was het even later wel raak. Pascal van Berkum soleerde over rechts de 16 meter in. Er volgde een scrimmage waarin Tim Bijker het laatste tikje gaf: 4-0. Twee minuten later was Pascal zelf trefzeker. Een pass op maat van Max werd door hem op waarde geschat: 5-0. Job maakte tot slot voor het halve dozijn vol. Na alweer een pass van Max schoot hij diagonaal onberispelijk raak (zie inzet). NEO - Fleringen 3

Het slotakkoord was voor Fleringen. Jasper Slaghekke schoot fraai over de in de ploeg gekomen Bas Spenkelink en bracht daarmee de 6-1 eindstand op het scorebord.

NEO rest nog één wedstrijd. Uit tegen Almelo dat vandaag de laatste kans op nacompetitie in rook op zag gaan. In Saasveld werd namelijk met 3-2 verloren na een 0-2 voorsprong. Als het team van van Holland het seizoen afsluit zoals vanmiddag zal geen enkele NEO-supporter daar bezwaar tegen hebben.

Fleringen moet helaas een stapje terug maken. Wie die gang volgt blijkt op de laatste speeldag. AVC Heracles staat er het slechts voor. De ploeg kan alleen nog de nacompetitie bereiken. De andere ploegen in gevaar zijn de Lutte, UD en Vasse. De Lutte kan ook maximaal nacompetitie halen, de andere twee zelfs nog rechtstreekse handhaving.

Bovenin gaan Oldenzaal en Saasveldia proberen te promoveren. Enter maakt de meeste kans op de derde plek, maar speelt tegen Saasveldia dat per se tweede wil blijven en dus eigenlijk moet winnen.

NEO 2 bereikte door een forse overwinning op Lemelerveld de nacompetitie om promotie. Daarbij was wel de hulp van de Tukkers nodig dat Bon Boys verrassend met 3-0 klopte. Het team van Ben van Rijn speelt de dubbelde eerste ronde in het pinksterweekend, namelijk op 14 en 16 mei.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties