Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
04 oktober 2015

NEO verslaat koploper Oldenzaal met 2-0

Na de miraculeuze driepunter in Rossum kwam vandaag de koploper vv Oldenzaal in het zonovergoten Borne op bezoek. Op het feit dat NEO na deze wedstrijd op gelijke hoogte staat met de ploeg uit de Boeskoolstad viel weinig af te dingen.

Na een behoorlijk lange periode van “aftasten” volgde een rommelige fase waarin beide ploegen enkele keren dicht bij een treffer waren. Eerst was er een vlammend schot van Mauro Lohuis welke net als de vlak daarop volgende inzet van Pascal van Berkum door de Oldenzaalse doelman gekeerd konden worden. Daarna was het de beurt aan de bezoekers, ook zij kregen enkele goede mogelijkheden maar telkens was keeper Martijn Jacobs een sta-in-de-weg.  Met een dubbelblanke stand werd dan ook de thee opgezocht. Tijdens deze pauze werd er door de trainer op gewezen dat er met meer flair gespeeld moest worden en dat er meer inzet verwacht werd.

Dat de mannen van Jan-Willem van Holland dit ter harte genomen hadden werd snel duidelijk. Het veldspel was vele malen beter dan in het eerste bedrijf en er werd met passie gestreden. NEO was gedurende de hele tweede helft de bovenliggende partij en een beloning was dan ook een kwestie van tijd.
Halverwege werd Pascal van Berkum de diepte ingestuurd en waar iedereen al dacht aan een doeltrap wist de toen al geblesseerde Pascal de bal toch nog in het spel  te houden en hem panklaar op het hoofd van Twan Weghorst te leggen en deze knikte (net als broer Wout vrijdagavond) de bal onberispelijk tegen de touwen, 1 – 0.  Voor Pascal was dit gelijk zijn laatste wapenfeit, hij werd vervangen door Wout Deterd. Even later werd de moegestreden maar uiterst verdienstelijk spelende Mauro Lohuis vervangen door Jochem Stam. Ook deze beide invallers draaiden moeiteloos in het collectief mee. De brigade van Clemens Zwijnenberg probeerde nog wel middels lange ballen een bres te slaan in de NEO-defensie maar die liet geen steek meer  vallen.
Een kleine tien minuten voor tijd werd het pleit beslecht: met een mooie steekpass werd Job Ravelli in stelling gebracht en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal prachtig bij de tweede paal binnen:  0 –  2.
Al met al een mooie overwinning.

Volgende week gaan we op bezoek bij UD W op sportpark de Echelpoel in Weerselo.   Zaak is dan wel om gelijk scherp te beginnen om zo te proberen de vierde overwinning op rij binnen te slepen.

Ben de Boer

Reacties