Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 juni 2019

NEO via de Tukkers naar finale nacompetitie op zondag met een zwarte rand

Hoe ga je als spelers en begeleiding om met de mededeling dat de moeder van je aanvoerder (en trouwe NEO-supporter) in de nacht voorafgaand aan de speeldag is overleden?

In overleg met Robin Oude Kamphuis werd de beslissing genomen om het duel tegen de Tukkers “gewoon” te spelen. NEO droeg rouwbanden en de wedstrijd werd begonnen met een prachtige minuut stilte.

NEO steunde zijn aanvoerder gedurende 90 minuten door een enorm gedreven wedstrijd te spelen die uiteindelijk in een verdiende 5-2 overwinning eindigde. De finale om een plek in de tweede klasse is daarmee bereikt!

Al na ruim een minuut leek NEO een nog verdrietiger dag tegemoet te gaan, want Jelle Hulskotte profiteerde van een net te korte terugspeelbal en de bal rolde tergend langzaam binnen via de paal: 0-1.

NEO bleef niet bij de pakken neerzitten en binnen een paar minuten was de stand weer in evenwicht. De sterk spelende Ron Spoler was zijn tegenstander te slim af, gaf een voorzet op maat voor Twan Weghorst die wel raad wist met deze hapklare brok en de 1-1 feilloos binnenkopte.

Nadat Tymo Schär van dichtbij hoog overschoot ontwikkelde zich een redelijk slordige eerste helft met wat meer mogelijkheden voor NEO terwijl de Tukkers niet in staat bleek het Bob Peterman echt moeilijk te maken. De mooiste kans was voor Ron Spoler, die na een afgeslagen hoekschop Rens Davina noopte tot een fraaie redding.

Op slag van rust kwam NEO toch op voorsprong. Max Brunninkhuis passte op Twan Weghorst die vanuit de draai op Davina schoot. Rick ten Tusscher loopt altijd mee, dus nu ook en hij kon de terugspringende bal binnentikken. 2-1 op een wel heel lekker moment.

In de pauze was er een mooie ereronde voor het team van NEO Passend Voetbal dat zaterdag een toernooi bij Ajax gewonnen had.

Na de pauze werd een feller en aanvallender de Tukkers verwacht. Dat bleek een misvatting, want NEO was na de onderbreking eigenlijk voortdurend de bovenliggende partij. Al na twee minuten had Twan Weghorst een unieke gelegenheid de stand op 3-1 te brengen, maar bij de tweede paal werkte hij een fraai aangesneden vrije trap van Max Brunninkhuis naast.

Ook de volgende twee mogelijkheden waren voor NEO. Eerst eindigde een sterke actie van Bjorn Tijhuis via Ron Spoler bij Jochem Stam die een subtiele lob in gedachten had. Dat lukte ook, maar Rens Davina bleek nét te lang te zijn en kon zijn vingertoppen er nog tegenaan krijgen. Het  bleek uitstel van executie want dezelfde Jochem Stam kwam een minuut later op bijna dezelfde plek in balbezit en dit keer werd de bal als een granaat richting de verre bovenhoek getransporteerd. Een beauty en 3-1 dus.

Nadat Stam ook nog eens wild over had geschoten bleek ook Jelle Hulskotte dynamiet in de schoenen te hebben. Steven Zonder kon een bal net niet helemaal verwerken en Hulskotte zag zijn streep achter de kansloze Bob Peterman belanden: 3-2.

De aansluitingstreffer zou een boost voor de Tukkers moeten opleveren, maar binnen een minuut was de marge alweer twee. Jochem Stam wachtte met een strakke voorzet totdat Rick ten Tusscher in de frontlinie was gearriveerd en van dichtbij tilde die de stand naar 4-2.

De 5-2 liet niet lang op zich wachten. NEO stoorde alweer succesvol en Ron Spoler gaf een voorzet die na wat gefrommel door Jochem Stam tegen de paal getikt werd. Tim Boswerger kreeg de terugstuiterende bal tegen zijn benen en zag het leer plagend traag in zijn eigen doel belandden.

De wedstrijd was gespeeld en er waren nog maar twee opmerkelijke momenten. Jochen Stam zag een lob van 40 meter net geen doel treffen en na een mooie actie van Sjoerd Visschedijk schoot Ruben Hulshof uit kansrijke positie over.

Na ruim 90 minuten maakte de rustig en prima leidende arbiter Hoffmann een einde aan het uiterst sportieve duel en NEO vierde de teamprestatie terecht uitbundig.

Komende zondag kan het team van Jan Willem van Holland de kroon zetten op een puik seizoen. Op het prachtige complex van Rohda Raalte wordt om 14.00 uur de strijd aangebonden met Sc Overwetering uit Olst, een herkanser uit de tweede klasse J. Overwetering won achtereenvolgens knap van Turkse Kracht en Sportlust Glanerbrug.

Uiteraard verschijnt er in de loop van de week een uitgebreide voorbeschouwing op dit duel.

Voor meer foto’s klik op de link voor het album

Bekijk het fotoalbum

 

Reacties